Tešlai reikės:
- 200 g sviesto
- 80 g cukraus
- 300 g miltų
- 2 kiaušinių trynių
- Citrinos žievelės
Įdarui reikės:
- 400 g varškės
- 200 g sviesto
- 200 g curkaus
- 4 kiaušinių
- Pakelio vanilinio pudingo
- Citrinos sulčių
Gaminimo eiga:
Sviestą pirštais sutrinkite su miltais ir cukrumi iki birių trupinių. Sudėkite trynius, sutarkuotą citrinos žievelę ir užminkykite tešlą. Tešlą padalinkite į dvi dalis, susukite į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve bent valandai. Per tą laiką paruoškite įdarą.
Sviestą išplakite su cukrumi iki purios masės, po vieną sudėkite trynius kaskart gerai išmaišykite. Varškę pertrinkite per sietelį ir sudėkite į sviestą. Viską išmaišykite, tuomet suberkite pudingo miltelius, supilkite citrinos sultis ir gerai išmaišykite. Kiaušinių baltymus išplakite ir palengva įmaišykite į varškę.
Vieną dalį tešlos iškočiokite ir ja išklokite kepimo formą. Į vidų sudėkite varškės įdarą. Kitą tešlos dalį taip pat iškočiokite ir supjaustykite juostelėmis. Juosteles gražiai išdėliokite ant pyrago viršaus, patepkite kiaušinio plakiniu ar grietinėle ir pabarstykite cukrumi.
Kepkite 180 laipsnių temperatūroje maždaug 50 min.
Daugiau patarimų išgirskite aukščiau esančiame vaizdo įraše.
Laidą „Kotrynos burtai“ žiūrėkite kiekvieną šeštadienį 11:30 val. per TV3 televiziją.
VISĄ LAIDĄ ŽIŪRĖKITE ČIA:
Straipsnis parengtas pagal TV3 televizijos laidą „Kotrynos burtai“.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!