Šįkart K. Starkienė pasiūlys kelis receptus, kurie puikiai tinka tais atvejais, kai laukiate svečių.
„Kol orai už lango tokie permainingi – lyg ir pavasaris, bet lyg ir žiema – siūlau pasigaminti keptų daržovių salotas su mėsa, kurios tinka visiems metų laikams“, – pasakoja ji.
O štai desertui ji siūlys išmokti ruošti itališką šokoladinę dešrą. „Ji labai primena mūsų lietuvišką tinginį, bet yra gaminama šiek tiek kitaip. Tad kas skaniau: lietuviškas tinginys ar itališka dešra? Sužinosite, jei pagaminsite“, – intriguoja ji.
Deserto paslaptį Kotryna atskleidžia jau dabar, o pagrindinio patiekalo receptą išvysite laidoje.
Itališka šokoladinė dešra
Ingredientai:
- 200 g juodojo šokolado;
- 200 g sausainių;
- 100 g sviesto;
- 2 kiaušinių trynių;
- 100 g cukraus;
- 150 g skrudintų riešutų;
- džiovintų slyvų;
- 2 šaukštų kakavos;
- romo.
Gaminimo eiga
Šokoladą ištirpinkite mikrobangų krosnelėje arba garų vonelėje. Sausainius susmulkinkite taip, kad atrodytų kaip miltai. Kambario temperatūros sviestą išplakite su cukrumi, sudėkite trynius ir dar kartą gerai išplakite. Į šią masę supilkite atvėsusį tirpintą šokoladą, sausainių trupinius, kakavą, bei romą. Viską gerai išmaišykite.
Slyvas supjaustykite nedideliais gabalėliais ir kartu su riešutais suberkite į šokoladinę masę. Dar kartą gerai išmaišykite ir viską sudėkite ant kepimo popieriaus. Suformuokite pailgą „dešrą“, užsukite popieriaus kraštus ir įdėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. Geriausia palikti šaldytuve visai nakčiai. Sustingusią „dešrą“ pavoliokite cukraus pudroje ir patiekite. Skanaus!
„Kotrynos burtai“ – šeštadieniais, 11.30 val. per TV3!











































































































































































































































































































