Čenachams reikės:
- Jautienos mentės
- Bulvių
- Baklažanų
- Raudonųjų paprikų
- Pomidorų
- Svogūno
- Kelių skiltelių česnako
- Šviežių prieskoninių žolelių
- Druskos
- Pipirų
Gaminimo eiga:
Jautieną supjaustykite stambiais gabalais. Į čenachines įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus, kad vos apsemtų dugną ir sudėkite mėsą, pabarstykite druska ir uždenkite šviežiomis žolelėmis.
Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais ir sudėkite ant žolelių. Ant viršaus sudėkite stambiom skiltelėm supjaustytas bulves. Vėl pabarstykite druska ir žolelėmis.
Baklažanus supjaustykite stambiais kubeliais, juos galite apkepinti keptuvėje (bet nebūtina) ir sudėkite ant bulvių. Toliau dėkite raudonąsias paprikas ir vėl druską.
Jeigu čenachus gaminate, šaltuoju metų laiku, geriau naudokite konservuotus pomidorus, o ne kietus ir nelabai skanius šviežius.
Ant bulvių sudėkite pomidorus, dar žolelių, druskos, bei sukapotą česnako skiltelę. Jei mėgstate aštrumą, galite įdėti ir šviežią čili pipirą.
Taip paruoštus čenachus dėkite į karštą orkaitę ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie pusantros valandos, bet, jei mėsa dar nėra pakankamai minkšta, rekomenduojama kepti ir šiek tiek lgiau.
Daugiau patarimų išgirskite aukščiau esančiame vaizdo įraše.
Laidą „Kotrynos burtai“ žiūrėkite kiekvieną šeštadienį 11:30 per TV3 televiziją.
VISĄ LAIDĄ ŽIŪRĖKITE ČIA:
Straipsnis parengtas pagal TV3 televizijos laidą „Kotrynos burtai“.











































































































































































































































































































