Keptai „Aliaskai“ teikės:
- Panetone pyrago
- 800 ml vanilinių ledų
- 3 kiaušinių baltymų
- 200 g cukraus
- 400 g šaldytų vyšnių
- Poros šaukštų cukraus
- Šaukšto krakmolo
Gaminimo eiga:
Vyšnias suberti į puodą kartu su cukrumi ir krakmolu. Virti ant nedidelės ugnies, kol uogienė taps tiršta. Palikti atvėsti. Vanilinius ledus palaikyti kambario temperatūroje, kad šiek tiek suminkštėtų, viduryje padaryti duobutę ir sudėti atvėsusią uogienę, sulyginti paviršių ir padėti į šaldymo kamerą, kad pilnai sustingtų.
Kiaušinių baltymus išplakti su cukrumi iki standžių putų. Iš panetone pyrago išpjauti apskritimą, kuris bus deserto pagrindas. Į kepimo skardą dėti pyrago pagrindą ant viršaus dėti ledus (ledai ir pyragas turiu būti vienodo skersmens). Baltymus sudėti į konditerinį maišelį ir visus ledus padengti jais. Sulyginti paviršių, kad nebūtų ertmių. Orkaitę įkaitinti iki 250 laipsnių ir pašauti desertą šešioms minutėms. Iš orkaitės išimtą desertą patiekti iš karto.
Daugiau patarimų išgirskite aukščiau esančiame vaizdo įraše.
Laidą „Kotrynos burtai“ žiūrėkite kiekvieną šeštadienį 11:30 val. per TV3 televiziją.
VISĄ LAIDĄ ŽIŪRĖKITE ČIA:
Straipsnis parengtas pagal TV3 televizijos laidą „Kotrynos burtai“.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!