Sausainiams reikės:
- 220 g miltų
- 150 g sviesto
- 100 g cukraus pudros
- 80 g kepintų riešutų
- Poros šaukštų aguonų
- Kiaušinio
- Vanilės ekstrakto
Gaminimo eiga:
Pakepti riešutus (galima naudoti bet kokios rūšies riešutus ar riešutų mišinį) 180 laipsnių temperatūroje įkaitintoje orkaitėje, nekepti ilgai, prižiūrėti, kad jie nesudegtų.
Užmaišyti tešlą: kambario temperatūros sviestą išplakti kartu su cukraus pudra, įdėti žiupsnelį druskos ir vanilės ekstrakto, suberti miltus. Į tešlą suberti pakepintus riešutus ir viską vėl išmaišyti. Tešla bus gana biri, tai ją pabaigti minkyti rankomis. Iš tešlos suformuoti stačiakampę „dešrą“, ją suvynioti į maistinę plėvelę ir palikti šaldytuve valandai.
Išplakti vieną kiaušinį. Sušalusią tešlą pamirkyti kiaušinyje, ją apvolioti aguonose. Su aštriu peiliu tešlą supjaustyti riekelėmis. Kepti orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje apie 15 min, arba kol gražiai paruduos.
Daugiau patarimų išgirskite aukščiau esančiame vaizdo įraše.
Laidą „Kotrynos burtai“ žiūrėkite kiekvieną šeštadienį 11:30 per TV3 televiziją.
VISĄ LAIDĄ ŽIŪRĖKITE ČIA:
Straipsnis parengtas pagal TV3 televizijos laidą „Kotrynos burtai“.











































































































































































































































































































