Sausainiams reikės:
- 200 g sviesto
- 300 g rudojo cukraus
- 2 kiaušinių
- 200 g miltų
- 100 g avižinių dribsnių
- Šaukštelio kepimo miltelių
- Aguonų
- Linų sėmenų
Gaminimo eiga:
Sviestą išplakite su cukrumi, įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite. Miltus išmaišykite su dribsniais ir kepimo milteliais, viską suberkite į išplaktą sviestą. Tešlą gerai išmaišykite, berkite aguonas ir sėmenis, dar kartą išmaišykite.
Drėgnomis rankomis iš tešlos formuokite graikinio riešuto dydžio rutuliukus. Juos sudėkite į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi. Tarp tešlos rutuliukų palikite tarpus, nes kepdami sausainiai plėsis.
Skardą dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 12 minučių.
Daugiau patarimų išgirskite aukščiau esančiame vaizdo įraše.
Laidą „Kotrynos burtai“ žiūrėkite kiekvieną šeštadienį 11:30 val. per TV3 televiziją.
VISĄ LAIDĄ ŽIŪRĖKITE ČIA:
Straipsnis parengtas pagal TV3 televizijos laidą „Kotrynos burtai“.











































































































































































































































































































