Kas kartą žiūrovai išvys dvi laidos rubrikas – „Kulinarinio detektyvo“ bei „Vasaros hito“.
Pirmojoje Roberto pagaminto patiekalo paragavę žmonės bandys atspėti, iš kokių ingredientų jis susideda.
Antrosios rubrikos metu Robertas žiūrovus supažindins su patiekalais, tinkančiais karštoms vasaros dienoms.
Jums reikės:
- 400 g. maltos vištienos file;
- 3 v. š. arba 90 g. mažų vytintų pomidorų;
- 150 g. gorgonzolos arba kurio kito pelėsinio sūrio;
- 1 vnt. šaloto svogūno;
- 70 g. pistacijų riešutų;
- 1 a.š. vištienos prieskonių;
- druskos pagal skonį;
- kvapniųjų pipirų pagal skonį;
- šlakelio alyvuogių aliejaus.
Pirmiausia, užkaičiame vandenį, kuriame virsime makaronų geldeles. Kol jis užvirs, ruošiame įdarą: į indą sudedame maltos vištienos file, mažus vytintus pomidorus (jei turite didesnius, tiesiog supjaustykite juos mažesniais gabalėliais), dedame gorgonzolos arba bet kurį kitą minkštą pelėsinį sūrį, kubeliais supjaustytą šaloto svogūną, supjaustytus špinatus, susmulkintus pistacijų riešutus, beriame vištienos prieskonių, druskos pagal skonį, kvapniųjų pipirų pagal skonį ir viską išmaišome ar išminkome – kaip tik Jums patogiau.
Užvirus vandeniui, sudedame makaronų geldeles ir atidžiai stebime, kad jos nepervirtų – kitaip tiesiog nepavyks įdaryti makaronų. Išvirusias geldeles paliekame atvėsti, nes Robertas į karštas nerekomenduoja dėti įdaro.
Kai geldelės atvėsta, sudedame į jas pasiruoštą įdarą, užpilame šlakeliu alyvuogių aliejaus ir kepame 20 – 25 min. 180 laipsnių temp. Iškepusias dekoruojame bazilikų lapeliais. Skanaus!
„Su Robertu lengviau“ – sekmadieniais, 10:30 val., tik per TV3!