Guliašui su kiauliena reikės: 3 vidutinių svogūnų; 2 česnako skiltelių; 1 aštriojo pipiro; 1 saldžiosios paprikos; 500 g kiaulienos sprandinės; 1 a.š. paprikos miltelių; 1 a.š. aštrios paprikos miltelių; 1 a.š. džiovinto čiobrelio; 1,5 l jautienos sultinio; 2 v.š. kapotų petražolių; 1 a.š. raudonojo vyno acto; 2 smulkiai pjaustytų pomidorų; 1 v.š. pomidorų pastos; 300 g bulvių; druskos, juodųjų pipirų; aliejaus.
Aliejuje pakepinkite smulkintus svogūnus, česnakus, papriką ir aštrųjį pipirą kol suminkštės. Daržoves suberkite į puodą, kuriame virsite sriubą. Kiaulieną supjaustykite stambiais kubeliais ir apkepkite, suberkite paprikos, aštriųjų pipirų miltelius, čiobrelius ir baikite kepti, kol gražiai apskrus. Mėsą sudėkite į puodą su daržovėmis, įpilkite stiklinę sultinio ir virkite, kol nugaruos pusė skysčio.
Tada sudėkite petražoles, actą, pomidorus, pomidorų pastą, gardinkite druska, pipirais. Supilkite likusį sultinį (mėsa ir daržovės turi būti sultinyje). Virkite uždengę ant silpnos ugnies apie 1,5 valandos. Jei skystis labai nugaravo – papildykite. Tuomet sudėkite stambiai pjaustytas bulves – kai jos išvirs, guliašas bus paruoštas.
Šaltinis: worldrecipes.eu/ Tinklaraštis Saldu Sūru