Visa Gian Lucos ir Eglės šeima prisijungė prie TV3 ir „Vinted“ iniciatyvos „Kiekvienas žingsnis svarbus“, kurios tikslas – skatinti gyventi sąmoningiau.
Vienas iš būdų – nebenaudojamus daiktus perleisti kitiems, taip jiems suteikiant antrą gyvenimą. Jų šeimai tai itin svarbu, nes jų šeimoje – trys sparčiai augantys vaikučiai.
Antrą gyvenimą jie suteikia ne tik išaugtiems drabužiams, bet ir vaikų nebenaudojamiems žaislams.
Aprodę savo namus ir pratuštinę spintas, jiedu patraukė į virtuvę. Čia Gian Luca išdavė, kur slypi jų ilgos meilės paslaptis: jiedu beveik niekada negamina kartu.
Tačiau šįkart jie virtuvėje sukosi kartu ir abu gamino po gardų patiekalą. Gian Luca parodė, kaip pasigaminti jautienos kišenę, įdarytą grybų padažu.
Jautienos kišenė, įdaryta grybų padažu
Reikės: 3 vnt. 60 dienų brandinimo jautienos „Feel the beef“; 100 g pievagrybių; 100 ml baltojo vyno; 50 g Fontina Val d'Aosta sūrio; saujos petražolių; saujos pistacijų; 20 g sviesto; druskos; pipirų.
Į įkaitintą keptuvę įdedame skiltelę česnako ir beriame pjaustytus pievagrybius. Viską gerai pakepiname ir dedame smulkintas šviežias petražoles. Pagardiname druska ir pipirais. Gerai apkepus, įpilame šlakelį baltojo vyno, leidžiame pasitroškinti.
Jautienoje padarome įpjovas, į kurias dėsime įdarą. Maisto smulkintuvo pagalba sumalame troškintus grybus ir jais įdarome jautieną.
Perveriame mediniu iešmeliu ir kepame įkaitintoje, sviestu pateptoje, keptuvėje iš abiejų pusių po 4-5 minutes. Pagardiname kepintomis pistacijomis. Skanaus!