Nors kalba sukosi apie žuvį, Gian Luca nusprendė pagaminti užkandį iš jautienos ir daržovių.
Gamindamas jautienos kukuliukus, Gian Luca į faršą dėjo ne įprastus lietuviams džiūvėsėlius, o smulkintus lazdyno riešutus – tai puiki alternatyva.
Be to, jis pabrėžė, kad kukulius iešmeliams reikia daryti vieno kąsnio dydžio – taip juos valgyti bus daug maloniau.
Išbandykite pasigaminti patys – tai puikus užkandis, kuris nustebins visus svečius.
Jautienos iešmeliai su daržovėmis
Reikės: Agaras smulkintos jautienos; 1 vnt. geltonosios paprikos; 1 vnt. cukinijos; saujos lazdyno riešutų; 150 g parmezano sūrio; 1 vnt. kiaušinio; 50 ml baltojo vyno; česnako; alyvuogių aliejaus; druskos; pipirų; šviežios mėtos.
Jautieną sumaišome su parmezanu. Susmulkiname riešutus ir beriame į mėsą. Pagardiname druska, pipirais ir formuojame rutuliukus. Keptuvėje įkaitiname aliejų, įdedame skiltelę česnako. Dedame kukuliukus ir apkepiname.
Ruošiame daržoves – supjaustome papriką ir cukiniją, dedame ant įkaitinto grilio. Kepame po pora minučių iš abiejų pusių.
Gerai apkepus kukuliukams, pilame šiek tiek baltojo vyno ir uždengiame dangčiu kelioms minutėms.
Apkepintas daržoves sumaišome su druska, alyvuogių aliejumi, česnakais ir smulkinta mėta, gerai išmaišome. Formuojame iešmelius – veriame mėsos kukuliukus ir daržoves. Skanaus!