Vasario mėnesį lietuviai sugūžėja į Palangą – ten jau 20 metų vyksta tradicija tapusi stintų šventė. Nors nauji receptai šventei ruošiami kasmet, kai kurie dalykai nesikeičia jau du dešimtmečius.
Vienas iš šventės organizatorių Nerijus Stasiulis atskleidė, kad populiariausios išlieka miltuose pavoliotos ir keptuvėje keptos stintos. Ne ką mažesnio susidomėjimo sulaukia marinuotos, rūkytos arba vytintos stintos ir stintienė.
Šventės populiarumu suabejoti neįmanoma – vienas jos dalyvis pasakojo, kad kartą šio renginio metu yra iškepęs net virš 100 kilogramo stintų!
Įkvėptas šventės, Gian Luca atsiraitojo rankoves ir pagaminto savo patiekalą su žuvimi. Jis pasirinko gaminti sušildančią ir lengvai paruošiamą žuvienę, kurios skonis nepaliks abejingų.
Žuvienė pagal Gian Luca
Reikės: 5 vnt. jaunų bulvyčių; 3 vnt. morkų; 1 litro daržovių sultinio; 300 g lašišos filė; 300 g starkio filė; 300 g menkės filė; šviežių petražolių; šviežio mairūno; alyvuogių aliejaus; druskos; pipirų.
Jaunas bulvytes supjaustome vidutinio dydžio kubeliais. Į įkaitintą kazaną pilame alyvuogių aliejaus ir apkepame bulvytes.
Supjaustome morkas, beriame į kazaną. Iš lėto pilame daržovių sultinį ir leidžiame viskam troškintis.
Kubeliais supjaustome menkę ir beriame šalia daržovių. Vėliau susmulkiname lašišą ir leidžiame pavirti geras 5 minutes.
Sriubą gardiname šviežiu mairūnu ir smulkintomis petražolėmis. Nepagailime druskos ir pipirų. Papuošiame šakele krapų. Skanaus!