• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Garsusis virtuvės šefas Gian Luca Demarco su TV3 laida „La maistas“ tęsia skaniausias kulinarines keliones po Lietuvą ir dalinasi neatsivalgomų patiekalų receptais. Šįkart Gian Luca apsilankė Palangoje vykstančioje tradicinėje stintų šventėje ir pasidalino gardžios žuvienės receptu.

Garsusis virtuvės šefas Gian Luca Demarco su TV3 laida „La maistas“ tęsia skaniausias kulinarines keliones po Lietuvą ir dalinasi neatsivalgomų patiekalų receptais. Šįkart Gian Luca apsilankė Palangoje vykstančioje tradicinėje stintų šventėje ir pasidalino gardžios žuvienės receptu.

REKLAMA

Vasario mėnesį lietuviai sugūžėja į Palangą – ten jau 20 metų vyksta tradicija tapusi stintų šventė. Nors nauji receptai šventei ruošiami kasmet, kai kurie dalykai nesikeičia jau du dešimtmečius.

Vienas iš šventės organizatorių Nerijus Stasiulis atskleidė, kad populiariausios išlieka miltuose pavoliotos ir keptuvėje keptos stintos. Ne ką mažesnio susidomėjimo sulaukia marinuotos, rūkytos arba vytintos stintos ir stintienė.

Šventės populiarumu suabejoti neįmanoma – vienas jos dalyvis pasakojo, kad kartą šio renginio metu yra iškepęs net virš 100 kilogramo stintų!

REKLAMA
REKLAMA

Įkvėptas šventės, Gian Luca atsiraitojo rankoves ir pagaminto savo patiekalą su žuvimi. Jis pasirinko gaminti sušildančią ir lengvai paruošiamą žuvienę, kurios skonis nepaliks abejingų.

REKLAMA

Žuvienė pagal Gian Luca

Reikės: 5 vnt. jaunų bulvyčių; 3 vnt. morkų; 1 litro daržovių sultinio; 300 g lašišos filė; 300 g starkio filė; 300 g menkės filė; šviežių petražolių; šviežio mairūno; alyvuogių aliejaus; druskos; pipirų.

Jaunas bulvytes supjaustome vidutinio dydžio kubeliais. Į įkaitintą kazaną pilame alyvuogių aliejaus ir apkepame bulvytes.

Supjaustome morkas, beriame į kazaną. Iš lėto pilame daržovių sultinį ir leidžiame viskam troškintis.

Kubeliais supjaustome menkę ir beriame šalia daržovių. Vėliau susmulkiname lašišą ir leidžiame pavirti geras 5 minutes.

Sriubą gardiname šviežiu mairūnu ir smulkintomis petražolėmis. Nepagailime druskos ir pipirų. Papuošiame šakele krapų. Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų