Ringauduose apsilankęs Gian Luca susipažino su Vincu, auginančiu įvairiausius mikrožalumynus. Mintį auginti žalumynus pametėjo Vinco žmona Indrė, kuri besilaukdama sugalvojo – nori išbandyti auginti saulėgrąžų daigus.
Ši idėja negimė per naktį. Laidos svečias pasakojo, kad Indrės mama yra agronomijos mokslų daktarė, susipažino su JAV gyvenančia lietuve Loreta, kuri yra tikra daigų auginimo ekspertė. Ne kartą apsilankę pas ją, sutuoktiniai iš arti susipažino su mikrožalumynų pasauliu.
Burnoje tirpstančios jautienos troškinys
(43 nuotr.) Burnoje tirpstančios jautienos troškinys (nuotr. La maistas)
Burnoje tirpstančios jautienos troškinys (nuotr. La maistas)
Burnoje tirpstančios jautienos troškinys (nuotr. La maistas)
Burnoje tirpstančios jautienos troškinys (nuotr. La maistas)
Burnoje tirpstančios jautienos troškinys (nuotr. La maistas)
Burnoje tirpstančios jautienos troškinys (nuotr. La maistas)
Burnoje tirpstančios jautienos troškinys (nuotr. La maistas)
Burnoje tirpstančios jautienos troškinys (nuotr. La maistas)
Burnoje tirpstančios jautienos troškinys (nuotr. La maistas)
Burnoje tirpstančios jautienos troškinys (nuotr. La maistas)
Burnoje tirpstančios jautienos troškinys (nuotr. La maistas)
Burnoje tirpstančios jautienos troškinys (nuotr. La maistas)
Burnoje tirpstančios jautienos troškinys (nuotr. La maistas)
Burnoje tirpstančios jautienos troškinys (nuotr. La maistas)
Burnoje tirpstančios jautienos troškinys (nuotr. La maistas)
Burnoje tirpstančios jautienos troškinys (nuotr. La maistas)
Burnoje tirpstančios jautienos troškinys (nuotr. La maistas)
Burnoje tirpstančios jautienos troškinys (nuotr. La maistas)
Burnoje tirpstančios jautienos troškinys (nuotr. La maistas)
Burnoje tirpstančios jautienos troškinys (nuotr. La maistas)
Burnoje tirpstančios jautienos troškinys (nuotr. La maistas)
Burnoje tirpstančios jautienos troškinys (nuotr. La maistas)
Burnoje tirpstančios jautienos troškinys (nuotr. La maistas)
Burnoje tirpstančios jautienos troškinys (nuotr. La maistas)
Burnoje tirpstančios jautienos troškinys (nuotr. La maistas)
Burnoje tirpstančios jautienos troškinys (nuotr. La maistas)
Burnoje tirpstančios jautienos troškinys (nuotr. La maistas)
Burnoje tirpstančios jautienos troškinys (nuotr. La maistas)
Burnoje tirpstančios jautienos troškinys (nuotr. La maistas)
Burnoje tirpstančios jautienos troškinys (nuotr. La maistas)
Burnoje tirpstančios jautienos troškinys (nuotr. La maistas)
Burnoje tirpstančios jautienos troškinys (nuotr. La maistas)
Burnoje tirpstančios jautienos troškinys (nuotr. La maistas)
Burnoje tirpstančios jautienos troškinys (nuotr. La maistas)
Burnoje tirpstančios jautienos troškinys (nuotr. La maistas)
Burnoje tirpstančios jautienos troškinys (nuotr. La maistas)
Burnoje tirpstančios jautienos troškinys (nuotr. La maistas)
Burnoje tirpstančios jautienos troškinys (nuotr. La maistas)
Burnoje tirpstančios jautienos troškinys (nuotr. La maistas)
Burnoje tirpstančios jautienos troškinys (nuotr. La maistas)
Burnoje tirpstančios jautienos troškinys (nuotr. La maistas)
Gian Luca Demarco
Burnoje tirpstančios jautienos troškinys (nuotr. La maistas)
Pirmiausia saulėgrąžos augo jų namuose, tačiau žodis apie gardžius žalumynus sklido iš lūpų į lūpas, tad vietos namuose nebeužteko – Vincas pats savo rankomis įrengė specialias daigų auginimui pritaikytas patalpas.
Šiandien jie augina maždaug 10 rūšių įvairiausių mikrožalumynų. Jie auginami be jokių trąšų, jų sėkmės garantas – derlinga dirva ir geriamas vanduo.
Susipažinęs su mikrožalumynų auginimo ypatybėmis, Gian Luca pakvietė į virtuvę, kur gamino gardų tirpstančios burnoje jautienos troškinį, kurio skonis sužavės kiekvieną.
Tirpstančios burnoje jautienos troškinys
Reikės: 400 g Feel the beef jautienos troškinimui; 2 vnt. raudonųjų svogūnų; 6 vnt. nedidelių pomidorų; 200 ml konservuotų pomidorų; skiltelės česnako; 100 ml raudonojo vyno; ančiuvių; rozmarino; alyvuogių aliejaus; druskos; pipirų.
Įkaitiname puodą, pilame alyvuogių aliejaus. Beriame jautienos gabalėlius ir palaukiame, kol apkeps. Susmulkiname svogūną ir ketvirčiais supjaustome pomidorus.
Kitoje keptuvėje taip pat įkaitiname šlakelį aliejaus, dedame skiltelę česnako ir kelis ančiuvius. Viską gerai apkepiname ir išmaišome, beriame pjaustytus pomidorus. Kiek vėliau supilame konservuotus pomidorus be odelės, patroškiname.
Į apkepusią mėsą pilame raudonojo vyno ir beriame svogūnus. Džiovintus baravykus pasiruošiame iš anksto – užpilame sultiniu ir leidžiame išbrinkti.
Išbrinkusius grybus dedame į mėsos troškinį, pilame pomidorus, įmetame rozmarino šakelę ir išmaišome. Pridengiame dangčiu ir leidžiame troškintis ant vidutinės kaitros 45 minutes. Skanaus!
REKLAMA