Granolai reikės:
- 350 gr. avižinių dribsnių
- 200 gr. riešutų (pekino, migdolų)
- 200 gr. džiovintų uogų (spanguolių, vyšnių)
- 200 gr. sėklų (moliūgo, saulėgrąžų)
- 100 gr. stambių kokoso drožlių
- 5 šaukštų juodojo sezamo sėklų
- Kelių šaukštų aguonų
- 5 šaukštų alyvuogių aliejaus
- 250 gr. medaus
Gaminimo eiga:
Į puodą suberkite avižų dribsnius, tada susmulkinkite riešutus ir taip pat suberkite į puodą. Uogos, sėklos, aguonos ir kokoso drožlės taip pat keliauja į bendrą mišinį. Viską pagardinkite žiupsneliu druskos ir gerai išmaišykite.
Į išmaišytą masę supilkite alyvuogių aliejų bei medų ir gerai išmaišykite.
Pagamintos granolos mišinį paskirstykite ant kepimo popieriumi padengtos skardos ir pašaukite į iki 170 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 15 min. Kol granola kepa, kartais ją pamaišykite, kad viskas apskrustų vienodai.
Palaukite, kol granola atvės, ir norimą kiekį suberkite į pasirinktą natūralų jogurtą. Viską pagardinkite norimomis šviežiomis uogomis. Skanaus!
Daugiau patarimų išgirskite aukščiau esančiame vaizdo įraše.
Laidą „Kotrynos burtai“ žiūrėkite kiekvieną šeštadienį 10:30 val. per TV3 televiziją.
VISĄ LAIDĄ ŽIŪRĖKITE ČIA:
Straipsnis parengtas pagal TV3 televizijos laidą „Kotrynos burtai“.