• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ vedėja Kotryna Starkienė parodė, kaip pasigaminti sveiką desertą, kuris tiks ne tik pasisaldinimui, bet gali tapti ir puikiais pusryčiais. Svarbiausia šiame recepte – proporcijos. 

TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ vedėja Kotryna Starkienė parodė, kaip pasigaminti sveiką desertą, kuris tiks ne tik pasisaldinimui, bet gali tapti ir puikiais pusryčiais. Svarbiausia šiame recepte – proporcijos. 

REKLAMA

Granolai reikės: 

  • 350 gr. avižinių dribsnių
  • 200 gr. riešutų (pekino, migdolų)
  • 200 gr. džiovintų uogų (spanguolių, vyšnių)
  • 200 gr. sėklų (moliūgo, saulėgrąžų)
  • 100 gr. stambių kokoso drožlių
  • 5 šaukštų juodojo sezamo sėklų
  • Kelių šaukštų aguonų
  • 5 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 250 gr. medaus 

Gaminimo eiga:

Į puodą suberkite avižų dribsnius, tada susmulkinkite riešutus ir taip pat suberkite į puodą. Uogos, sėklos, aguonos ir kokoso drožlės taip pat keliauja į bendrą mišinį. Viską pagardinkite žiupsneliu druskos ir gerai išmaišykite. 

Į išmaišytą masę supilkite alyvuogių aliejų bei medų ir gerai išmaišykite. 

Pagamintos granolos mišinį paskirstykite ant kepimo popieriumi padengtos skardos ir pašaukite į iki 170 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 15 min. Kol granola kepa, kartais ją pamaišykite, kad viskas apskrustų vienodai. 

REKLAMA
REKLAMA

Palaukite, kol granola atvės, ir norimą kiekį suberkite į pasirinktą natūralų jogurtą. Viską pagardinkite norimomis šviežiomis uogomis. Skanaus!

Daugiau patarimų išgirskite aukščiau esančiame vaizdo įraše.

Laidą „Kotrynos burtai“ žiūrėkite kiekvieną šeštadienį 10:30 val. per TV3 televiziją.

VISĄ LAIDĄ ŽIŪRĖKITE ČIA:

Straipsnis parengtas pagal TV3 televizijos laidą „Kotrynos burtai“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų