• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Vienintelis dalykas, ko reikia norint pagaminti skanius balandėlius – tiesiog sekti recepto instrukcijas žingsnelis po žingsnelio ir tada jau mėgautis sočiu ir gardžiu patiekalu“, – sako tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė.

„Vienintelis dalykas, ko reikia norint pagaminti skanius balandėlius – tiesiog sekti recepto instrukcijas žingsnelis po žingsnelio ir tada jau mėgautis sočiu ir gardžiu patiekalu“, – sako tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė.

REKLAMA

Reikės: 1 nedidelio kopūsto; 600 g kiaulienos faršo; 140 g (pusiau) išvirtų ryžių; 3 vidutinio dydžio morkų; 1 vidutinio dydžio svogūno; 3 valg. š. miltų; 2 valg. š. pomidorų padažo; 1,5 valg. š. grietinės; 1 kubelio vištienos ar daržovių sultinio; 1 arb. š. druskos; 1/3 arb. š. juodųjų pipirų; aliejaus (kepimui).

Balandėlių receptas

Įdaras – svogūną nulupame, susmulkiname. Faršą sumaišome su ryžiais, 1 arb. š. druskos, 1/3 arb. š. juodųjų pipirų ir svogūnu.

Morkas nulupame ir sutarkuojame stambia tarka. Atidedame į šalį. Iš kopūsto galvos išpjauname šerdį.

Dideliame puode užverdame vandenį (vandens reikia tiek, kad 2/3 apsemtų kopūstą), įberiame pora žiupsnelių druskos ir įdedame kopūsto galvą. Verdame ant vidutinės stipresnės ugnies ~10 minučių. Kai viršutiniai kopūsto lapai suminkštėja, juos atsargiai nuimame nuo kopūsto galvos (naudodami šakutę) ir dedame į lėkštę. Taip beverdant kopūstą kas kelias minutes nuimame viršutinius kopūsto lapus, kol galiausiai puode belieka mažiausi kopūsto lapai. Jų nenaudojame, nes bus per maži susukti mėsai.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo kiekvieno kopūsto lapo atsargiai nupjauname kietąją, storesnę stiebelio dalį (visos dalies neišpjauname, tik sulyginame paviršių). Taip bus paprasčiau susukti balandėlius (ir atrodys gražiau).

REKLAMA

Ant kiekvieno kopūsto lapo dedame po gerą šaukštą faršo, užlenkiame kraštus ir susukame balandėlį. Taip paruošiame visus balandėlius ir sudedame ant lentelės ar į lėkštę. Man gavosi ~16 balandėlių.

Į lėkštę supilame miltus. Kiekvieną balandėlį apvoliojame miltuose.

Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus ant vidutinės stipresnės ugnies. Dedame po 5-6 balandėlius (kiek telpa keptuvėje) ir apskrudiname iš abiejų pusių. Taip iškepame visus balandėlius.

Po to juos sudedame tiesiai į didesnį puodą, užpilame vandeniu, kad apsemtų, sudedame morkas, sutrupiname sultinio kubelį, pagardiname pomidorų padažu, druska, pipirais ir verdame ~35-40 min. ant vidutinės ugnies. Pabaigoje virimo sudedame grietinę, lengvai pamaišome, paverdame dar ~1 min. Balandėlius patiekiame su skystimu, virtomis, tarkuotomis morkomis, ir su virtomis bulvėmis ar bulvių koše. Dar galite pagardinti grietine ir kečupu (aš esu didelė mėgėja šio padažų derinio su balandėliais).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų