Savo patarimais pasidalinęs Mike iš „Kitchen Tips Online“ pradėjo sąrašą nuo to, ko nereikėtų daryti.
Jis paaiškino, kad bulvių laikymas šaldytuve nėra toks geras sprendimas, kaip daugeliui gali pasirodyti, rašo thesun.co.uk.
„Mes visi esame tai girdėję anksčiau, galbūt tai sakė močiutė: „Laikyk bulves šaldytuve“. Iš tikrųjų, tai nėra gera idėja, nes bulvės nemėgsta žemos temperatūros“, – sakė jis.
Jis tęsė: „Bulvės labiau patinka temperatūra nuo 4 iki 10 laipsnių Celsijaus. Be to, bulvėms patinka drėgmė.“
Laikykite sausoje ir vėsioje vietoje
Mike perspėja, kad šviesa taip pat gali paskatinti bulvių žaliavimą, o žalios bulvės „yra toksiškos“, atskleidė virtuvės ekspertas.
Vietoj to, Mike pataria bulves laikyti vėsioje ir sausoje vietoje, pavyzdžiui, rūsyje. Jis paaiškino:
„Kai anksčiau gyvenau Ohajo valstijoje, bulves laikydavau rūsyje, sudėjęs į kibirą, ir jos paprastai išsilaikydavo nuo 8 iki 10 savaičių.“
Tačiau jei neturite rūsio, Mike atskleidė, kad yra kita vieta, kur galite laikyti bulves.
„Ką darau aš – naudoju kepimo skardą. Į ją sudedu neplautas bulves – neplaukite jų, kad nepažeistumėte žievės – paskleidžiu jas po skardą ir įdedu į stalčių virtuvės spintelėje“, – aiškino jis.
Jis taip pat pridūrė, kad niekada neturėtumėte laikyti bulvių plastikinėje pakuotėje – pirmiausia reikėtų jas išpakuoti ir tik tada padėti į laikymo vietą.