Ingredientai blyneliams: 160 g miltų; 200 ml pieno; 2 šaukštai cukraus; 1 šaukštelis kepimo miltelių; 1 kiaušinis; 1 šaukštelis vanilės ekstrakto; 1 citrinos žievelė (nebūtina); 1 šaukštelis aliejaus; uogų; cukraus pudros.
Virtuviniam kombaine gerai išplakame kiaušinį, citrinos žievelę, vanilės ekstraktą ir cukrų. Supilame pieną ir vėl gerai išplakame. Sumaišome miltus su kepimo milteliais ir palaipsniui beriame į šlapių ingredientų masę. Išmaišome iki vientisos masės.
Keptuvę (nelimpančią) gerai įkaitiname, patepame aliejumi ir su konditeriniu švirkštu arba mažu šaukšteliu formuojame mažus blynelius. Kepame po 30 sek iš kiekvienos pusės. Tiekiame iš karto su norimomis uogomis ir ant viršaus užberiame cukraus pudros.