• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Šie maži blynai paskutiniu metu užkariauja virtuves. Juos išpopuliarino Tik Tok ir dabar daugiau, mažiau visi eina iš proto dėl šių mažylių. Jei namuose turite didesnę šeimą, rekomenduoju apsišarvuoti kantrybe, nes jos reikės kepant blynus. Gardinti galite mėgstamomis uogomis, medumi, klevų sirupu. Vaikams tai patiks“, – sako tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.

„Šie maži blynai paskutiniu metu užkariauja virtuves. Juos išpopuliarino Tik Tok ir dabar daugiau, mažiau visi eina iš proto dėl šių mažylių. Jei namuose turite didesnę šeimą, rekomenduoju apsišarvuoti kantrybe, nes jos reikės kepant blynus. Gardinti galite mėgstamomis uogomis, medumi, klevų sirupu. Vaikams tai patiks“, – sako tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.

REKLAMA

Ingredientai blyneliams: 160 g miltų; 200 ml pieno; 2 šaukštai cukraus; 1 šaukštelis kepimo miltelių; 1 kiaušinis; 1 šaukštelis vanilės ekstrakto; 1 citrinos žievelė (nebūtina); 1 šaukštelis aliejaus; uogų; cukraus pudros.

Virtuviniam kombaine gerai išplakame kiaušinį, citrinos žievelę, vanilės ekstraktą ir cukrų. Supilame pieną ir vėl gerai išplakame. Sumaišome miltus su kepimo milteliais ir palaipsniui beriame į šlapių ingredientų masę. Išmaišome iki vientisos masės.

Keptuvę (nelimpančią) gerai įkaitiname, patepame aliejumi ir su konditeriniu švirkštu arba mažu šaukšteliu formuojame mažus blynelius. Kepame po 30 sek iš kiekvienos pusės. Tiekiame iš karto su norimomis uogomis ir ant viršaus užberiame cukraus pudros.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų