• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors lietuviai bulviniams patiekalams yra neabejingi, yra vienas patiekalas, dėl kurio nuomonės išsisikiria – vėdarai. Vieni juos dievina, o kiti nė negali pasižiūrėti. Dar mažiau žmonių moka juos gaminti! Ir kas galėjo pagalvoti, kad šio patiekalo gamyba iššūkiu taps net Elenai Karalienei?

25

Nors lietuviai bulviniams patiekalams yra neabejingi, yra vienas patiekalas, dėl kurio nuomonės išsisikiria – vėdarai. Vieni juos dievina, o kiti nė negali pasižiūrėti. Dar mažiau žmonių moka juos gaminti! Ir kas galėjo pagalvoti, kad šio patiekalo gamyba iššūkiu taps net Elenai Karalienei?

REKLAMA

TV3 laidoje „La maistas. Iššūkis“ šįkart sunkesnė užduotis atiteks būtent jai. O su kokia pasaulietiškos virtuvės interpretacija į vėdarus jai atsakys Gian Luca Demarco, pamatysime jau šį sekmadienį.

Bulviniai vėdarai – patiekalas, kuris ne tik puikiai atspindi lietuvių kulinarinę istoriją, bet ir suteikia nostalgišką ryšį su praeitimi. Todėl net ir šiais laikais šį patiekalą neretai rasime ant lietuvių šventinių stalo!

Kadaise bulviniai vėdarai atsirado kaip ekonomiškas būdas išnaudoti turimus produktus – bulves ir kiaulienos žarnas. Ir nors šiandien mūsų mityba yra labai įvairi, o pasirinkimas – didžiulis, šis patiekalas išlieka populiarus dėl kelių skirtingų priežasčių.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmiausiai, vėdarai sukelia nostalgiškus prisminimus. O taip pat tai yra puikus šaltojo meto patiekalas, kai norisi kažko sotesnio.

REKLAMA

Visgi šio sekmadienio laidoje E. Karalienei teks prisipažinti – vėdarų ji ne tik niekuomet nėra gaminusi, bet niekuomet ir neragavo! Visa laimė, kad jai į pagalbą atskubės moteris, kuri apie šį patiekalą tikrai žino viską. 

Kaip pagaminti bulvinius vėdarus, pamatysite jau visai netrukus, sekmadienio laidoje. O receptu E. Karalienė dalijasi iš anksto – galbūt ir jūs nuspręsite būtent šiuo lietuvišku patiekalu paįvairinti savo savaitgalio pietus!

REKLAMA
REKLAMA

Tradiciniai lietuviški bulviniai vėdarai

Reikės:

  • 2 kg bulvių;
  • 3 vnt. svogūnų;
  • 100 g grietinės;
  • 200 g šalto rūkymo šoninės;
  • kiaulių žarnų;
  • druskos;
  • pipirų.

 

Gaminimo eiga:

Pirmiausiai sutarkuokite bulves ir kelis svogūnus, o tuomet į gautą masę įberkite druskos ir pipirų. Gerai išmaišykite. Smulkiai supjaustykite šoninę ir svogūnus, o tuomet apkepinkite. Viską suberkite į bulvių masę, ir dar kartą įberkite druskos bei pipirų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ant nupjauto plastikinio butelio kakliuko užverkite vieną žarnos galą ir supilkite bulvių masę.

Užriškite abu žarnos galus, o tuomet patieskite ją į aliejumi pateptą skardą. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 40-50 minučių. Kai vėdarai išsipūs, subadykite juos pagaliuku arba peiliu.

Gabalėliais supjaustytus vėdarus patiekite kartu su grietine. Skanaus!

„La maistas. Iššūkis“ – sekmadieniais, 9 val. per TV3!

aukštaičiai ir nemoka vėdarų padaryti , čia reklamuoja nuodingus vėdarus , kepimui aliejus nuodingas produktas ,skarda tepasi tik taukais , pateiktas nemokšiškas receptas , į vėdarus dedasi kiaulienos spirgai , vėdarai būna kuo skaniausi .
skanius kraujinius vėdarus pagaminti tikrai iššūkis
MANO MAMA VISADA Į VĖDARUS DEDAVO KIAUŠINIŲ IR PIENO IKI UŽVIRIMO. ,TAI TARKIS TOKS SKANUS , NE PER SAUSAS BUVO
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų