Varškėčiai Lietuvoje yra be galo mėgstami. Tačiau įdomiausia, kad šis, itin paprastas, greitas ir pigus patiekalas, prieš beveik dešimtmetį išgyveno savo renesansą – iš namų virtuvės buvo perkeltas į restoranus. O dabar tikriausiai netgi būtų sunku surasti restoraną, kuris savo pusryčių meniu nesiūlytų gardžių, vaikyste kvepiančių varškėčių.
Jų rūšių yra daugybė – vieni juos kepa keptuvėje, kiti – orkaitėje, o treti verda. Tiesa, daugelis tuomet jiems suteikia ne varškėčių, o virtinukų pavadinimą. Žmonės gamina juos įvairiai – su biria ar grūdėta varške, saldžius ar sūrius. Nuo to atitinkamai priklauso ir pagardai – grietinė, uogienė, grietinėlės padažas ar krapai ir lašiša.
Kadangi šis patiekalas yra toks mėgstamas, nuolatos ieškome ir dar geresnio, tiesiog tobulo varškėčių recepto – būtent tokį šį sekmadienį išdavė Elena Karalienė. Dar labiau nustebino Gian Luca, vietoje varškės panaudodamas rikotą, ir patiekdamas ne pusryčių patiekalą, o tokį pat neatsivalgomą desertą!
Varškėčiai su kokosų drožlėmis
Reikės:
- 360 g varškės 9 proc. riebumo;
- 2 kiaušinių;
- 7 v. š. miltų;
- Žiupsnelio druskos;
- „Philadelphia“ kreminio sūrio;
- Saujos kokosų drožlių;
- 1 a. š. vanilinio cukraus;
- 1 a. š.kepimo miltelių;
- Sviesto;
- Kokosų aliejaus;
- Šviežių uogų;
- Grietinės;
- Cukraus pudros.
Gaminimo eiga:
Į trintuvą dedame varškę, mušame kiaušinius, beriame kepimo miltelius, miltus ir gerai sutriname. Pagardiname kokosų drožlėmis ir vaniliu cukrumi, išmaišome.
Varškėčius formuojame drėgnomis rankomis ir kepame ant įkaitinto sviesto bei kokosų aliejaus. Sumaišome „Philadelphia“ kreminį sūrį su grietine ir patiekiame su šviežiomis uogomis, cukraus pudra.
Rikotos sausainiai
Reikės:
- 250 g rikotos;
- 150 g cukraus;
- 8 g kepimo miltelių;
- 250 g miltų;
- 1 vnt. kiaušinio;
- Citrinos žievelės;
- Cukraus pudros.
Gaminimo eiga:
Į dubenį mušame kiaušinį, beriame cukrų ir gerai išmaišome. Sudedame rikotos sūrį, miltus, kepimo miltelius ir sujungiame į vieną masę. Pagardiname citrinos žievele.
Drėgnomis rankomis formuojame sausainius ir kepame 170 laipsnių orkaitėje 20-25 minutes. Patiekiame su cukraus pudra.
„La maistas. Iššūkis“ – sekmadieniais, 9 val. per TV3!