Bulviniams čirviniams blynams reikės: bulvės: ~1 kilogramo; svogūnai: 1; kiaušiniai: 2; druska; pipirai; grietinė: ~5-6 valgomųjų šaukštų; miltai: 5-6 valgomųjų šaukštų (~1 stiklinės); aliejus: 4-5 valgomųjų šaukštų.
Gaminimas:
Iš pradžių bulves nuskuskite bei kartu su svogūnu sutarkuokite bulvių tarka/mašina arba smulkintuvu tinkamu peiliu. Tuomet į tarkius įmuškite kiaušinius, įberkite druskos ir pipirų, gerai išmaišykite, kol kiaušiniai pasileidžia.
Po to sudėkite grietinę ir miltus bei išmaišykite. Pabaigoje įmaišykite ir aliejų.
Gerai įkaitinkite čirvinių blynų keptuvę, viršų bei apačią patepkite aliejumi arba taukais (man pačiai patogiausia tai daryti su silikonine šluotele). Ir paskui kepant, jei blynai norės lipti, prieš kepant vis patepkite plonu sluoksniu riebalo.
Pilkite po samtį tešlos į keptuvę bei kepkite - keptuvę atidarinėkite tik tuomet, kai blynas jau turėtų būti iškepęs (įprastai kai užsidega žalia lemputė). Patiekite ir skanaukite!
Šaltinis: worldrecipes.eu