Sausainių tešlai reikės:
- 250 g miltų
- 240 g sviesto
- 120 g grietinės
- Pusės šaukštelio kepimo miltelių
- Pusės šaukštelio druskos
- Mėgstamos uogienės
Gaminimo eiga:
Į dubenį suberti miltus, sudėti cukrų ir kepimo miltelius, viską gerai išmaišyti.
Šiam receptui sviestas turi būti labai šaltas, dėl to rekomenduojama prieš gaminant jį trumpam įdėti į šaldymo kamerą. Šaltą sviestą apvolioti miltuose, kad jis netirptų rankose ir sutarkuoti stambia tarka į miltų ir cukraus mišinį. Į dubenį sudėti grietinę ir pradėti minkyti tešlą. Dirbti reikia greitai, kad sviestas nespėtų atšilti.
Suminkytą tešlą iškočioti į kvadratą, ją perlenkti ir vėl iškočioti, ir vėl perlenkti. Taip pakartoti tris kartus. Paruoštą sluoksniuotą tešlą suvynioti į maistinę plėvelę ir palikti šaldytuve maždaug valandai.
Atšaldytą tešlą vėl iškočioti į stačiakampio formą. Ant tešlos užtepti sluoksnį mėgstamos uogienės ir tešlą sulankstyti. Kaip teisingai sulankstyti tešlą, pamatykite aukščiau esančiame vaizdo įraše.
Sulankstytą tešlą supjaustyti plonomis riekelėmis. Kepti 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių.
Daugiau patarimų išgirskite vaizdo įraše, esančiame recepto pradžioje.
Laidą „Kotrynos burtai“ žiūrėkite kiekvieną šeštadienį 11:30 per TV3 televiziją.
VISĄ LAIDĄ ŽIŪRĖKITE ČIA:
Straipsnis parengtas pagal TV3 televizijos laidą „Kotrynos burtai“.











































































































































































































































































































