Pomidorų padažui reikės:
- 2 indelių (800 g talpos) konservuotų pomidorų be odelės
- Svogūno, česnako skiltelės
- Druskos, maltų juodųjų pipirų
- Džiovinto raudonėlio
Apkepui reikės:
- 5 baklažanų
- 3 burbuliukų mocarela sūrio
- 200 g kietojo sūrio
- Saujos šviežio baziliko
Gaminimo eiga:
Paruošti pomidorų padažą: smulkiai supjaustyti svogūną ir česnako skiltelę. Į puodą įpilti šlakelį alyvuogių aliejaus ir pakepitni supjaustyti česnaką ir svogūną, kad jie suminkštėtų. Į puodą sudėti sutrintus pomidorus, įdėti žiupsnį druskos, juodųjų pipirų ir raudonėlio. Viską virti ant vidutinės kaitros.
Kol padažas verda, paruošti baklažanus. Baklažanus supjaustyti gana plonom išilgom riekelėm. Paruošti sietą ar skardą su skylutėmis, ją dėti ant paprastos skardos. Ant skardų dėti baklažanus, juos apibert druska ir palikti 20 min, kad iš baklažanų ištrauktų skystį – kepant baklažanai nebus guminiai ar kieti.
Kai baklažanai išleidžia skystį, juos nuplauti po šaltu tekančiu vandeniu, nusausinti. Kiekvieną baklažano skiltelę apvolioti miltuose ir kepti keptuvėje iš abiejų pusių.
Kepimo formoje ant dugno dėti kelis šaukštus pomidorų padažo, ant viršaus dėti sluoksnį keptų baklažanų. Užpilti dar vieną sluoksnį pomidorų padažo, ant viršaus dėti mocarelos sūrio ir tarkuoto kietojo sūrio bei baziliko lapelių. Ant viršaus dėti dar vieną sluoksnį baklažanų, pilti pomidorų padažo, mocarelos, kietojo sūrio ir bazilikų. Viršutinį sluoksnį užbaigti pomidorų padažu ir baklažanais.
Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių. Ant bebaigiančio kepti apkepo užberti tarkuoto kietojo sūrio ir palikti orkaitėje dar kelioms minutėms, kad sūris išsilydytų.
Daugiau patarimų išgirskite aukščiau esančiame vaizdo įraše.
Laidą „Kotrynos burtai“ žiūrėkite kiekvieną šeštadienį 11:30 per TV3 televiziją.
VISĄ LAIDĄ ŽIŪRĖKITE ČIA:
Straipsnis parengtas pagal TV3 televizijos laidą „Kotrynos burtai“.











































































































































































































































































































