Grikių mėgėjų pietums ar gardžiai vakarienei – grikių risotto su moliūgais. Tikrai taps stalo puošmena, nes atrodo labai spalvingai, gardžiai, o ir ragauti labai skanu.
Grikių risotto su moliūgais
Jums reikės:
500 g grikių; 500 ml daržovių sultinio; 500 g sviestinio moliūgo; 100 g sviesto; 5 šalotinių svogūnų; alyvuogių aliejaus; druskos, pipirų; saujos tarkuoto parmezano; saujos moliūgų sėklų
Susmulkiname šalotinius svogūnus, į keptuvę pilame alyvuogių aliejaus ir gerai apkepiname. Kol svogūnai kepa, susmulkiname sviestinį moliūgą, beriame į keptuvę. Kai daržovės apkepa, įpilame šiek tiek natūralaus daržovių sultinio.
Pradėjus sultiniui virti, beriame grikių kruopas. Viską gerai išmaišome, pakepiname kelias minutes ir iš lėto pradedame pilti sultinį – lygiai taip pat, kaip ir ruošiant rizotą. Po kokių 15 min., kai grikiai beveik išvirę, įdedame druskos ir pipirų.
Ant viršaus dedame kelis gabalėlius sviesto ir viską užklojame tarkuotu parmezanu. Paliekame pastovėti kelias minutes. Išjungiame kaitrą, viską greitai ir gerai išmaišome. Patiekiame su moliūgų sėklomis.