Praėjusį sekmadienį, kitaip nei įprastai, Gian Luca nebekeliavo po Lietuvą, o pakvietė apsilankyti savo kulinarinėje studijoje. Čia, ruošiant šventinius patiekalus, jam pagelbėjo trys jo vaikai – Magda, Benas ir Martyna, o žmona Eglė papasakojo apie savo aistrą dekoruoti namus, kuri per Kalėdas atsiskleidžia ryškiausiai.
Karališkos krevetės pagal Gian Luca Demarco
Krevečių mėgėjams tikrai patiks, o tie, kurie jų nėra ragavę, liks sužavėti. Labai nesudėtinga paruošti, papuošia stalą puikiu, spalvingu patiekimu ir pamalonina kiekvieno skonių receptorius.
Reikės:
1 kg karališkų krevečių; saujos petražolių; 1 vnt. citrinos; druskos
Keptoms daržovėms reikės:
pailgų saldžiųjų paprikų; pak choi kopūstų; 4 skiltelių česnako; 0,5 stiklinės balto sauso vyno
Eiga:
Ruošiame krevetes: joms truputėlį apkarpome ūsus ir kojeles, kad nestyrotų. Žirklutėmis įkerpame jos kiautelį nugaroje per visą ilgį, žarną atsargiai užkabiname dantų krapštuko galiuku arba dantų krapštuku ir ištraukiame.
Gerai susmulkiname saują petražolių.
Dedame krevetes į kepimo popieriumi padengtą skardą, beriame ant viršaus petražoles ir dedame citrinos riekeles, smulkintą česnaką. Šauname į 210 laipsnių orkaitę 10 minučių.
Kol krevetės kepa, pasiruošiame daržoves - įpjauname paprikas ir per pusę pjauname pak choi kopūstus. Daržoves pagardiname druska ir alyvuogių aliejumi, ant paprikų dedame po skiltelę česnako. Kepame 150 laipsnių orkaitėje 10 minučių, apkepus įpilame vyno ir kepame dar 5-7 minutes.