Gian Luca, įkvėptas naujų žinių, nusprendė pagaminti šventinį pyragą, kuris būtų tikęs ir didikams.
Senovinis mėsos pyragas
Senovinis mėsos pyragas, kurį labai tinka tiekti ant kalėdinio šventinio stalo. Sotus, labai skanus ir taip puikiai atrodo – taps vienas mėgstamiausių.
Tešlai pagaminti reikės:
400 g miltų; 200 g šalto sviesto; 100 ml vandens; žiupsnelio druskos
Į virtuvinį kombainą sudėkite miltus ir sviestą, lėta srovele pilkite vandenį ir viską gerai išmaišykite. Suformuokite rutuliuką, įvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve nuo 30 min iki 2 val.
Pyrago įdarui reikės:
0,5 kg maltos jautienos; jautienos antrekoto; konservuotų pomidorų; džiovintų baravykų; daržovių sultinio; svogūno; morkos; saliero; 1 skiltelės česnako; kietojo sūrio; alyvuogių aliejaus; stiklinės raudonojo vyno; cinamono; čiobrelių; rozmarino
Svogūną, salierą, morką ir česnaką supjaustome gabalėliais ir dedame į smulkintuvą. Į keptuvę pilame alyvuogių aliejaus ir apkepiname daržoves. Daržovėms apkepus, dedame maltą jautieną. Kol viskas troškinasi, smulkiname prieskonines žoleles. Džiovintus grybus užpilame daržovių sultinių, kad suminkštėtų. Žoleles ir grybus beriame į keptuvę, dedame žiupsnelį cinamono.
Ant grilio apkepiname antrekotą iš abiejų pusių po 3 minutes. Supjaustome stambiais gabalėliais. Supjaustytą jautieną dedame į keptuvę, įpilame raudono vyno ir pomidorų tyrės. Leidžiame lėtai troškintis.
Kepimo formą ištepame sviestu ir pabarstome miltais. Iškočiojame tešlą ir įklojame į vidų, perteklių nuo sienelių nupjauname peiliu. Dedame atvėsusį mėsos ir daržovių įdarą, pabarstome kietojo sūrio. Imame sluoksniuotos tešlos lakštą, išpjauname apskritimą, padarome kelis įpjovimus ir uždengiame pyragą. Iš likusios tešlos pagaminame papuošimus, aptepame pyragą kiaušinio plakiniu. Kepame 30 minučių 180 laipsnių orkaitėje.