• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams.

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams.

REKLAMA

Labai skanus, lengvai ir greitai pagamintas troškinys. Jį skanu valgyti su ryžiais, grikiais, makaronais. Tiks lietinių įdarui ir sumuštiniui.

Reikės:

  • 100 g raudonųjų lęšių;
  • 1 vnt. baklažano;
  • 240 g konservuotų pomidorų;
  • 100 ml vandens;
  • 1 vnt. svogūno;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 2 a.š. kumino sėklų;
  • 2 a.š. maltos kalendros;
  • 1 a.š. Garam Masala prieskonių mišinio;
  • ½ a.š. maltos ciberžolės;
  • pagal skonį svogūnų laiškų;
  • pagal poreikį aliejaus;
  • druskos pagal skonį;
  • juodųjų pipirų pagal skonį.

Kaip gaminti:

  1. Lęšius gerai nuplauname, užpilame švariu vandeniu ir paliekame 30 min. Nuplauname.
  2. Baklažaną supjaustome ir apibarstome druska. Paliekame 5-10 min. Nuplauname ir supjaustome kubeliais.
  3. Smulkiai supjaustome svogūnus ir česnaką.
  4. Puode įkaitiname 2 v.š. aliejus, beriame kumino sėklas ir maišant kepame 5 sekundes, beriame likusius prieskonius, dedame svogūną, česnaką ir maišant kepame 2-3 minutes.
  5. Dedame baklažaną, pomidorus, beriame lęšius pilame vandenį ir gerai permaišome.
  6. Užverdame ir troškiname ant silpnos ugnies 20-30 minučių.
  7. Pagardiname druska, svogūnų laiškais ir nukeliame nuo ugnies.

Skanaus!

Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui Sveikas receptas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų