Labai skanus, lengvai ir greitai pagamintas troškinys. Jį skanu valgyti su ryžiais, grikiais, makaronais. Tiks lietinių įdarui ir sumuštiniui.
Reikės:
- 100 g raudonųjų lęšių;
- 1 vnt. baklažano;
- 240 g konservuotų pomidorų;
- 100 ml vandens;
- 1 vnt. svogūno;
- 2 skiltelių česnako;
- 2 a.š. kumino sėklų;
- 2 a.š. maltos kalendros;
- 1 a.š. Garam Masala prieskonių mišinio;
- ½ a.š. maltos ciberžolės;
- pagal skonį svogūnų laiškų;
- pagal poreikį aliejaus;
- druskos pagal skonį;
- juodųjų pipirų pagal skonį.
Kaip gaminti:
- Lęšius gerai nuplauname, užpilame švariu vandeniu ir paliekame 30 min. Nuplauname.
- Baklažaną supjaustome ir apibarstome druska. Paliekame 5-10 min. Nuplauname ir supjaustome kubeliais.
- Smulkiai supjaustome svogūnus ir česnaką.
- Puode įkaitiname 2 v.š. aliejus, beriame kumino sėklas ir maišant kepame 5 sekundes, beriame likusius prieskonius, dedame svogūną, česnaką ir maišant kepame 2-3 minutes.
- Dedame baklažaną, pomidorus, beriame lęšius pilame vandenį ir gerai permaišome.
- Užverdame ir troškiname ant silpnos ugnies 20-30 minučių.
- Pagardiname druska, svogūnų laiškais ir nukeliame nuo ugnies.
Skanaus!
Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui Sveikas receptas.