„Reikėtų vengti pusryčių, kuriuose yra daug druskos, įskaitant labai apdorotą mėsą, pavyzdžiui, šoninę ir dešreles, – sakė profesorius G. Carr-White‘as. – Taip yra todėl, kad druska yra reikšmingas veiksnys, didinantis kraujospūdį, ir jos vartojimą būtina sumažinti visiems, kuriems diagnozuota hipertenzija.“
Pietums reikėtų vengti tokio patiekalo kaip sumuštinis su kumpiu ar sūriu bei balta duona – visuose šio patiekalo komponentuose yra daug druskos, rašo express.co.uk.
Kalbant apie vakarienę, jis perspėjo, kad žuvyje su gruzdintomis bulvytėmis bei picoje yra daug druskos.
„Daugeliui žmonių aukštas kraujospūdis neturi jokių simptomų, tačiau jis padidina širdies priepuolių ir insultų riziką, – pridūrė G.Carr-White‘as. – Štai kodėl svarbu gyventi sveikai, mankštintis ir subalansuoti mitybą, kad būtų išvengta aukšto kraujospūdžio.“
Jei norite sužinoti savo kraujospūdžio rodmenis, gydytojas pataria įsigyti kraujospūdžio aparatą. Anot kardiologo, jis gali būti labai naudingas, nes padeda išvengti „balto chalato“ nerimo efekto, kai pacientas jaučiasi šiek tiek įsitempęs klinikoje, netyčia padidindamas kraujospūdį.
Anot kardiologo, apsilankę pas šeimos gydytoją, paprašykite patikrinti kraujospūdį, kad įsitikintumėte, jog jūsų namuose turimas aparatas yra tikslus.
Kaip sumažinti kraujospūdį
Jei jūsų kraujospūdis per aukštas, kardiologas patarė, kaip jį sumažinti.
„Sumažinkite druskos kiekį maiste – tai labai svarbu ir labai lengva padaryti“, – sakė jis.
Sveiką subalansuotą mitybą sudaro:
- citrusiniai vaisiai,
- lapinės dražovės,
- pilno grūdo produktai,
- skaidulų turintys maisto produktai.
„Kasdienis bent 30 minučių pasivaikščiojimas yra puikus būdas pagerinti savo formą ir sumažinti kraujospūdį“, – patarė kardiologas.