Tie, kurie reguliariai skalbia savo patalynę, puikiai žino, kaip sunku ją natūraliai išdžiovinti, ypač šaltesniais mėnesiais bei pragyvenimo krizės metu, kai daugelis iš mūsų retai naudoja centrinį šildymą, rašo mirror.co.uk.
Nors džiovyklės puikiai tinka drabužiams ir mažesniems daiktams džiovinti, didesniems skalbiniams, pvz., patalynės užvalkalams, išdžiovinti gali prireikti daug laiko, nes skalbinių paviršių plotas didesnis.
Daugelis namų savininkų ir nuomininkų taip pat nerimauja dėl kondensato ir pelėsio susidarymo namuose, nes dėl išaugusių sąskaitų už elektros energiją žmonės rečiau naudoja centrinį šildymą, todėl kondensatas gali kauptis ir ant sienų bei palangių.
Atskleidė didžiausią klaidą
Jei patalynę nuspręsite dėti į džiovyklę, vienas valymo ekspertas turi perspėjimą, nes daugelis žmonių nuolat daro šią klaidą. Dar blogiau ‒ dėl vienos paprastos klaidos patalynė gali susitraukti.
Deyan Dimitrov, skalbinių ekspertė ir „Laundryheap“ generalinė direktorė, sako, kad žmonės turėtų vengti ilgo džiovinimo ciklo patalynei, nes tai gali visam laikui sugadinti audinį.
Ji paaiškino: „Nors puiku apvilkti švarią patalynę vos tik išėmus ją iš džiovyklės šiltesniam ir jaukesniam miegui, tačiau per ilgai džiovinant, ji gali susitraukti. Natūraliai išdžiovinkite patalynę ant skalbinių virvės, geriausia lauke, kad kvapas būtų gaivesnis ir ilgiau išliekantis“.