Viskas priklauso nuo technikos ir yra daug dalykų, kurie gali turėti įtakos patiekalo skoniui. Tai, kiek laiko ją kepate ir kada išimsite iš keptuvės, gali turėti didelį poveikį patiekalo skoniui, todėl, jei norite pagaminti geriausią kiaušinienę, atminkite keletą smulkmenų, rašo thesun.co.uk.
Pasiruošimas
Kai kurie į kiaušinius deda šiek tiek druskos ir pipirų, kiti – sviesto, o kai kurie – net pieno. Tačiau norint, kad kiaušinienė būtų tobula, turėtume įpilti grietinėlės. Tobulai, puriai kiaušinienei turi būti tinkamai pasiruošta. Nedaužkite kiaušinių tiesiai į keptuvę, plakite juos dubenyje. Įpylus šlakelį grietinėlės, kiaušinienė gausis skani ir puri.
Keptuvė
Prieš kepant kiaušinienę keptuvėje, pirmiausia, ją gerai įkaitinkite ir ištepkite sviestu, kad plakinys lengvai maišytųsi ir neliptų prie keptuvės. Ar gali kas nors nemėgti sviesto?!
Karštis
Tikriausiai puikiai pažįstate kulinarijos terminus „aukšta“ ir „žema“ temperatūra. Labai svarbu kiaušinienei nustatyti žemą temperatūrą, tada ji gausis itin puri. Priešingu atveju patiekalas bus sausas ir traškus. Svarbiausia būti kantriems, jei norite išsikepti tobulą kiaušinienę.
Įrankiai
Daugelis iš mūsų kiaušiniams maišyti dažnai naudoja medinį šaukštą, tačiau pasirodo, kad vietoj to turėtumėte naudoti silikoninę mentelę ‒ ji neleis kiaušinienei prilipti prie keptuvės.
Paskutinis žingsnis
Jei norite tobulo patiekalo, būtinai nukelkite keptuvę nuo kaitlentės anksčiau, t. y., kai kiaušinienė bus beveik (90%) iškepusi. Taip patiekalas išliks purus ir drėgnas. Jei lauksite, kol kiaušinienė pilnai iškeps, ji gali gautis sausa, o tokios tikrai niekas nenori, tiesa?!