Kas kartą žiūrovai išvys dvi laidos rubrikas – „Kulinarinio detektyvo“ bei „Vasaros hito“.
Pirmojoje Roberto pagaminto patiekalo paragavę žmonės bandys atspėti, iš kokių ingredientų jis susideda.
Antrosios rubrikos metu Robertas žiūrovus supažindins su patiekalais, tinkančiais karštoms vasaros dienoms.
Azijietiškiems blyneliams pasigaminti reikės:
- 150 g šitake grybų;
- 10 g imbiero;
- 4 skiltelių česnako;
- 1 vnt. pankolio;
- pipiro ir citrinos prieskonių;
- 20 g austrių padažo;
- 20 g saldžiarūgščio padažo;
- 0,5 vnt. mango;
- 100 g svogūnų laiškų;
- 160 g detektyvinio ingrediento;
- 15 vnt. ryžių blynelių;
- japoniškų sezamo sėklų su kariu papuošimui.
Pirmiausia nupjauname šitake grybų kotelius, tada grybus pjaustome šiaudeliais. Nulupame imbierą, česnako skilteles ir supjaustome kubeliais, o pankolį supjaustome taip, kaip pavyksta.
Įkaitiname keptuvę, pilame aliejaus, beriame šitake grybus, taip pat susmulkintus pankolį, imbierą ir česnaką. Pagardiname pipirų ir citrinos prieskoniais bei austrių ir saldžiarūgščiu padažais.
Viską pakepiname ir paliekame atvėsti. Nulupame ir šiaudeliais supjaustome mangą, svogūnų laiškus bei anties krūtinėlę. Visus ingredientus: ir keptus, ir nekeptus, sudedame į bendrą dubenį. Pamirkome vandenyje ryžių blynelius, dedame pasiruošto įdaro, gražiai susukame ir pagardiname sezamo sėklomis.
„Su Robertu lengviau“ – sekmadieniais, 10:30 val., tik per TV3!