• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujus metus atsinaujinusi pasitikusi laida „La maistas. Iššūkis“ kviečia gaminti nebe tradicinius, o šiuolaikiškus ir madingus patiekalus, o laidos svečiai išduos, kaip tai padaryti ne tik gerai, bet ir pigiai.

Naujus metus atsinaujinusi pasitikusi laida „La maistas. Iššūkis“ kviečia gaminti nebe tradicinius, o šiuolaikiškus ir madingus patiekalus, o laidos svečiai išduos, kaip tai padaryti ne tik gerai, bet ir pigiai.

REKLAMA

Šįkart laidos vedėjai Elena Karalienė ir Gian Luca Demarco vertins socialinių tinklų žvaigždės kulinaro Martyno ir maisto tinklaraštininkės Eglės gamintus madingus patiekalus – jaučio žandus su bulvių piurė ir cezario salotas su krevetėmis.

Lietuvoje jaučio žandai tapo labiau vertinami pastaraisiais metais, kai gurmaniški restoranai ėmė eksperimentuoti su senosiomis receptūromis ir derinti jas su šiuolaikiniais skoniais.

Paprastai jie troškinami ilgas valandas su daržovėmis, vynu ar sultiniu, o galutinis rezultatas – švelni, burnoje tirpstanti mėsa, dažnai patiekiama su bulvių koše ar daržovių garnyru.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo metu Cezario salotos yra vienas žymiausių pasaulio patiekalų, kuris gimė visai netikėtai.  Legenda byloja, kad tuomet, kai viename restorane baigėsi daugelis produktų, šefas iš turimų ingredientų sukūrė paprastą, tačiau išskirtinį patiekalą.

REKLAMA

Dėl savo lengvumo ir universalumo, šios salotos taip pat labai populiarios ir Lietuvoje. O neretai jos dar pagardinamos ir vištiena, krevetėmis ar lašiša. Tai – patiekalas, kuris gali būti tiek užkandis, tiek ir pagrindinis valgis.

Jaučio žandai su bulvių piurė

Reikės:

  • 1 kg bulvių;
  • 1 vnt. jaučio žando;
  • 200 ml pieno;
  • 100 g sviesto;
  • 100 g miltų;
  • 2 vnt. morkų;
  • 3 vnt. svogūnų;
  • 2 česnako galvų;
  • 4 šaukštų pomidorų pastos;
  • 300 ml raudonojo vyno;
  • 1 v. š. rūkytos paprikos;
  • 4 vnt. lauro lapų;
  • 5 vnt. kvapiųjų pipirų;
  • Rozmarino šakelės;
  • Laiškinių česnakų;
  • Marinuotų / raugintų agurkėlių;
  • Druskos;
  • Pipirų.

Gerai apkepiname pjaustytas morkas, svogūnus ir česnakus, pilame pomidorų pastą. Jaučio žandą apvoliojame miltuose ir apskrudiname įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių.

REKLAMA
REKLAMA

Mėsą dedame į padažą, šiek tiek patroškiname ir perkeliame į kepimo skardą – uždengiame folija ir kepame apie 2,5 val. orkaitėje.

Per tą laiką paruošiame bulvių piure – išverdame bulves ir jas sutriname su pašildytu pieno ir sviesto mišiniu. Jaučio žandus patiekiame su bulvių piure, marinuotais ar raugintais agurkėliais bei papuošiame laiškiniais česnakais.

Cezario salotos su krevetėmis

Marinatui:

  • 70 ml apelsino sulčių;
  • Česnako;
  • Druskos;
  • Pipirų.

Salotoms:

  • Romaninės salotos;
  • 60 g krevečių;
  • Kietojo sūrio;
  • 2 vnt. putpelių kiaušinių;
  • Žalių alyvuogių.

Padažui:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
  • 2 v. š. majonezo;
  • Obuolių acto;
  • Ančiuvių aliejaus;
  • Česnako.

 

Išspaudžiame apelsino sultis, pagardiname druska, pipirais ir smulkintu česnaku. Į marinatą sudedame krevetes ir leidžiame pasimarinuoti 15-20 minučių. Keptuvėje su šlakeliu aliejaus apkepiname krevetes.

Gaminame padažą: sumaišome majonezą su traiškytu česnaku, ančiuvių aliejumi ir obuolių actu.

Padažą sumaišome su salotomis, dedame virtus putpelių kiaušinius, kietąjį sūrį, skrebučius ir papuošiame keptomis krevetėmis. Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų