Mėsos mylėtojams šie receptai tikrai patiks, o laidos svečiai pademonstravo, kaip lengvai restoranuose brangiai parduodamus patiekalus pigiai ir paprastai pasigaminti namuose.
Laidos vedėjai kviečia išbandyti net du receptus: šonkauliukų su kopūstų salotomis ir keptomis bulvėmis bei jautienos steiko su grybų padažu ir bulvytėmis. Laidos viešnia Simona gamino steiką, o Skirmantė – šonkauliukus.
Šonkauliukai su kopūstų salotomis ir keptomis bulvėmis
Reikės:
- 1,5–2 kg kiaulienos šonkaulių;
- 1 a. š. druskos;
- 3 lauro lapų;
- 3 juodųjų pipirų grūdelių.
Glazūrai:
- 2 a. š. medaus;
- 3 a. š. pomidorų pastos;
- 3 a. š. garstyčių;
- 1 a. š. rūkytos paprikos;
- 0.5 a. š. aitriosios paprikos;
- 1 a. š. raudonėlių;
- 1 a. š. druskos;
- 4–8 skiltelių česnako;
- 2 v. š. aliejaus.
Salotoms:
- Mėlynojo kopūsto;
- 1 morkos;
- Saujos saulėgrąžų;
- Šaukšto majonezo.
Gaminimo eiga:
Šonkaulius supjaustome gabalais ir išverdame pasūdytame vandenyje su lauro lapais ir pipirais. Verdame apie 1 valandą.
Kol šonkauliai verda, ruošiame glazūrą: dedame pomidorų pastą, medų, garstyčias, rūkytą ir aitriąją papriką, pagardiname raudonėliu, druska ir smulkintu česnaku. Glazūra aptepame šonkulius ir dedame kepti. Kepame 200-220 laipsnių temperatūroje apie 15 min. Tuomet apverčiame ir dar pakepame 15 minučių.
Gaminame salotas: pakepiname saulėgrąžas, daržoves smulkiai supjaustome arba sutarkuojame ir pagardiname majonezu.
Šonkaulius patiekiame su virtomis bulvėmis ir salotomis. Skanaus!
Jautienos steikas su grybų padažu ir bulvytėmis
Reikės:
- 220 g jautienos steiko;
- 2 skiltelių česnako;
- Rozmarino;
- Druskos, pipirų;
- Alyvuogių aliejaus;
- Saujos džiovintų baravykų;
- Šalotinių svogūnų;
- Laiškinio česnako;
- Grietinėlės;
- Mažų bulvyčių;
- Česnako granulių;
- Rūkytos paprikos.
Gaminimo eiga:
Paruošiame bulvytes – jas supjaustome ir dedame į kepimo indą. Pagardiname česnakų granulėmis, rūkyta paprika, pašlakstome aliejumi ir įpilame šiek tiek vandens. Kepame apie 20-30 minučių orkaitėje.
Ruošiame grybų padažą: vandeniu užpilame džiovintus baravykus ir leidžiame jiems išbrinkti. Kol grybai brinksta, susipjaustome šalotinį svogūną ir laiškinį česnaką.
Gaminame padažą: į prikaistuvį pilame aliejaus, beriame smulkintus svogūnus, įtarkuojame česnako ir beriame smulkintus grybus. Pilame grietinėlę ir leidžiame padažui užvirti. Pagardiname druska ir pipirais.
Kepame steiką: į gerai įkaitintą keptuvę pilame šiek tiek aliejaus ir dedame jautieną. Kepame iš vienos pusės 2-3 minutes, apverčiame ir dar pakepame tiek pat. Šalia išlydome sviestą, dedame šakelę rozmarino ir česnaką. Šiuo padažu sulaistome steiką ir leidžiame jam pastovėti 5 minutes.
Patiekiame su keptomis bulvytėmis, grybų padažu ir laiškiniais česnakais. Skanaus!
„La maistas. Iššūkis“ – sekmadieniais, 9 val. per TV3!
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!