• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

TV3 laidos „La maistas. Iššūkis“ vedėjai Elena Karalienė ir Gian Luca Demarco kviečia gaminti nebe tradicinius, o naujus ir madingus patiekalus bei dalinsis patarimais, kaip juos gaminant sutaupyti. Šį sekmadienį laidoje – nuo kaulo byrantys šonkauliukai ir jautienos steikas.

TV3 laidos „La maistas. Iššūkis“ vedėjai Elena Karalienė ir Gian Luca Demarco kviečia gaminti nebe tradicinius, o naujus ir madingus patiekalus bei dalinsis patarimais, kaip juos gaminant sutaupyti. Šį sekmadienį laidoje – nuo kaulo byrantys šonkauliukai ir jautienos steikas.

REKLAMA

Mėsos mylėtojams šie receptai tikrai patiks, o laidos svečiai pademonstravo, kaip lengvai restoranuose brangiai parduodamus patiekalus pigiai ir paprastai pasigaminti namuose.

Laidos vedėjai kviečia išbandyti net du receptus: šonkauliukų su kopūstų salotomis ir keptomis bulvėmis bei jautienos steiko su grybų padažu ir bulvytėmis. Laidos viešnia Simona gamino steiką, o Skirmantė – šonkauliukus.

Šonkauliukai su kopūstų salotomis ir keptomis bulvėmis

Reikės:

  • 1,5–2 kg kiaulienos šonkaulių;
  • 1 a. š. druskos;
  • 3 lauro lapų;
  • 3 juodųjų pipirų grūdelių.

Glazūrai:

REKLAMA
REKLAMA
  • 2 a. š. medaus;
  • 3 a. š. pomidorų pastos;
  • 3 a. š. garstyčių;
  • 1 a. š. rūkytos paprikos;
  • 0.5 a. š. aitriosios paprikos;
  • 1 a. š. raudonėlių;
  • 1 a. š. druskos;
  • 4–8 skiltelių česnako;
  • 2 v. š. aliejaus.

Salotoms:

REKLAMA
  • Mėlynojo kopūsto;
  • 1 morkos;
  • Saujos saulėgrąžų;
  • Šaukšto majonezo.

 

Gaminimo eiga:

Šonkaulius supjaustome gabalais ir išverdame pasūdytame vandenyje su lauro lapais ir pipirais. Verdame apie 1 valandą.

Kol šonkauliai verda, ruošiame glazūrą: dedame pomidorų pastą, medų, garstyčias, rūkytą ir aitriąją papriką, pagardiname raudonėliu, druska ir smulkintu česnaku. Glazūra aptepame šonkulius ir dedame kepti. Kepame 200-220 laipsnių temperatūroje apie 15 min. Tuomet apverčiame ir dar pakepame 15 minučių.

REKLAMA
REKLAMA

Gaminame salotas: pakepiname saulėgrąžas, daržoves smulkiai supjaustome arba sutarkuojame ir pagardiname majonezu.

Šonkaulius patiekiame su virtomis bulvėmis ir salotomis. Skanaus!

Jautienos steikas su grybų padažu ir bulvytėmis

Reikės:

  • 220 g jautienos steiko;
  • 2 skiltelių česnako;
  • Rozmarino;
  • Druskos, pipirų;
  • Alyvuogių aliejaus;
  • Saujos džiovintų baravykų;
  • Šalotinių svogūnų;
  • Laiškinio česnako;
  • Grietinėlės;
  • Mažų bulvyčių;
  • Česnako granulių;
  • Rūkytos paprikos.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gaminimo eiga:

Paruošiame bulvytes – jas supjaustome ir dedame į kepimo indą. Pagardiname česnakų granulėmis, rūkyta paprika, pašlakstome aliejumi ir įpilame šiek tiek vandens. Kepame apie 20-30 minučių orkaitėje.

Ruošiame grybų padažą: vandeniu užpilame džiovintus baravykus ir leidžiame jiems išbrinkti. Kol grybai brinksta, susipjaustome šalotinį svogūną ir laiškinį česnaką.

REKLAMA

Gaminame padažą: į prikaistuvį pilame aliejaus, beriame smulkintus svogūnus, įtarkuojame česnako ir beriame smulkintus grybus. Pilame grietinėlę ir leidžiame padažui užvirti. Pagardiname druska ir pipirais.

Kepame steiką: į gerai įkaitintą keptuvę pilame šiek tiek aliejaus ir dedame jautieną. Kepame iš vienos pusės 2-3 minutes, apverčiame ir dar pakepame tiek pat. Šalia išlydome sviestą, dedame šakelę rozmarino ir česnaką. Šiuo padažu sulaistome steiką ir leidžiame jam pastovėti 5 minutes.

Patiekiame su keptomis bulvytėmis, grybų padažu ir laiškiniais česnakais. Skanaus! 

„La maistas. Iššūkis“ – sekmadieniais, 9 val. per TV3!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų