• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šio sekmadienio TV3 laidos „La maistas. Iššūkis“ tema itin gardi, tai – saldumynai! Pamatykite, kuo nustebino laidos vedėjai Elena Karalienė ir Gian Luca Demarco.

Šio sekmadienio TV3 laidos „La maistas. Iššūkis“ tema itin gardi, tai – saldumynai! Pamatykite, kuo nustebino laidos vedėjai Elena Karalienė ir Gian Luca Demarco.

REKLAMA

Kas gi nemėgsta saldumynų? Tokių, greičiausiai, tėra vienetai. O kas gali būti skaniau nei saldūs, burnoje tirpstantys kepiniai?

Elena laidoje gamino daugelio lietuvių tiesiog dievinamus senovinius meduolinius grybukus, į kuriuos vien pažiūrėjus tįsta seilės.

O Gian Luca pasidalijo tradicinių itališkų sausainių, vadinamų damų bučinukais, receptu. Tai – riešutiniai sausainiai su šokolado įdaru, kurie nuo stalo dings žaibiškai.

Damų bučinukai – riešutiniai sausainiai su šokolado įdaru

Reikės:

  • 150 g lazdyno riešutų arba lazdyno riešutų miltų;
  • 120 g cukraus;
  • 150 g sviesto;
  • 200 g kvietinių miltų;
  • 40 g kiaušinio plakinio;
  • Apelsino žievelės.

Ganašui:

REKLAMA
REKLAMA
  • 100 g juodojo šokolado;
  • 60 g sviesto;
  • 80 ml 35 proc. grietinėlės.

Gaminame ganašą: garų vonelėje ištirpiname šokoladą, pilame grietinėlės ir gerai išmaišome.

REKLAMA

Kitame dubenyje sumaišome lazdyno riešutų miltus ir cukrų. Kambario temperatūros sviestą išsukame iki kreminės konsistencijos, įmušame kiaušinį ir sumaišome su miltais ir cukrumi. Įsijojame miltus ir sujungiame į vientisą masę, iš kurios formuojame mažus kamuoliukus.

Kepimo skardą išklojame popieriumi ir sumetame kamuoliukus taip, kad viena pusė pasidarytų plokščia. Kepame 180 laipsnių orkaitėje 20 minučių. Paliekame atvėsti. Ant vienos sausainiuko pusės užtepame šokoladinio kremo ir uždedame antrą pusę. Leidžiame sustingti, kol abi pusės susiklijuos.

REKLAMA
REKLAMA

Senoviniai meduoliniai grybukai

Reikės:

  • 400 gramų miltų;
  • 250 gramų sviesto;
  • 200 gramų grietinės;
  • 200 gramų cukraus;
  • 100 gramų medaus;
  • 2 vienetai kiaušinių;
  • 1 vienetas kiaušinių trynių (baltymas liks glajui);
  • 1,5 šaukštelio prieskonių meduoliams;
  • 1 šaukštelis sodos.

Glajui:

  • 200 gramų cukraus pudros;
  • 1 vienetas kiaušinių baltymų;
  • 1 žiupsnelis citrinos rūgšties.

Viršui:

  • 150 gramų juodojo šokolado;
  • 1 šaukštas aliejaus;
  • Šiek tiek aguonų.

Į prikaistuvį sudedame sviestą, cukrų ir medų. Maišome ant nedidelės ugnies iki cukrus ištirps. Įmaišome sodą ir paliekame truputį atvėsti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kai medaus masė pravėsta, įmaišome grietinę bei prieskonius. Mušame kiaušinius. Miltus beriame į tešlą ir maišome.

Grybukų keptuvę įkaitiname ir patepame trupučiu aliejaus. Pilame į kepimo formą ir kepame po 2 minutes iš abiejų pusių. Iškepusius grybukus išimame iš keptuvės, leidžiame atvėsti.

Baltymą su cukraus pudra ir citrinos rūgštimi gerai išmaišome iki vienalytės masės. Glajumi aptepame grybukų kotelius, kotelių apačią pamirkome aguonose. Leidžiame išdžiūti.

Šokoladą ištirpiname, o grybukų kepurėles po vieną pamirkome tirpintame šokolade. Grybukus paliekame visiškai nudžiūti. Skanaus!

„La maistas. Iššūkis“ – sekmadieniais, 9 val. per TV3!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų