• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

TV3 laida „La maistas. Iššūkis“ Naujus metus pasitinka pasikeitusi – nuo šiol laidos vedėjai Elena Karalienė ir Gian Luca Demarco kvies gaminti nebe tradicinius, o naujus ir madingus patiekalus bei dalinsis patarimais, kaip juos gaminant sutaupyti.

TV3 laida „La maistas. Iššūkis“ Naujus metus pasitinka pasikeitusi – nuo šiol laidos vedėjai Elena Karalienė ir Gian Luca Demarco kvies gaminti nebe tradicinius, o naujus ir madingus patiekalus bei dalinsis patarimais, kaip juos gaminant sutaupyti.

REKLAMA

Kaip pastebi laidos vedėjai, turint šiek tiek kiekvienam lengvai perkandamų įgūdžių, visi galėtume patys pasigaminti tokius pat gardžius patiekalus, už kuriuos restoranuose permokame. Tai padėtų ne tik sutaupyti, bet ir savo gyvenimui bei lėkštėms suteikti dar nematytų spalvų.

Būtent todėl kiekvieną sekmadienį laidoje apsilankę du svečiai ne tik parodys savo mėgstamus patiekalus, bet ir atskleis, kaip juos pasigaminti namų sąlygomis. Tuo tarpu Elena ir Gian Luca vertins jų skonį, išvaizdą ir, žinoma, tai, kiek jie kainuoja.

Dėl šio patiekalo daugelis eina iš proto, tai – Benedikto kiaušiniai, kuriuos pasigaminti namuose paprasčiau nei gali atrodyti. Kaip išvirti tobulą kiaušinį be lukšto, laidoje rodė laidos viešnia Gabrielė.

REKLAMA
REKLAMA

Savo populiarumu šiam patiekalui nenusileidžia ir pusryčių vafliai. Šįkart laidoje viešnia Indrė pasidalijo patarimais, kaip juos pasigaminti ir maistingus, ir be gliuteno. Pamatysite – jie taps visos šeimos favoritu.

REKLAMA

Maistingi pusryčių vafliai be gliuteno

Reikės:

  • 1 didelio sunokusio banano;
  • 2 kiaušinių;
  • 100 g smulkių avižinių dribsnių;
  • 60 g miltų be glitimo;
  • 100 ml pieno;
  • 2 kupinų šaukštų kokosų aliejaus;
  • 1 nedidelio obuolio;
  • 1 a. š. kepimo miltelių;
  • Žiupsnelio cinamono.

Papuošimui:

  • Mėgstamo džemo;
  • Šviežių arba šaldytų uogų.

 

Gaminimo eiga:

Sutriname bananą, mušame kiaušinius ir viską išplakame. Beriame avižas, miltus be glitimo, kepimo miltelius, cinamoną. Pilame pieną ir viską sujungiame į vieną masę. Leidžiame vaflių masei pastovėti 10-15 minučių ir tik tada pradedame kepti vaflius.

REKLAMA
REKLAMA

Vaflių keptuvę patepame kokosų aliejumi ir pilame masę. Kepame apie 4-5 minutes, kol gražiai paruduoja. Patiekiame su mėgstama uogiene, šviežiomis uogomis ir cukraus pudra.

Benedikto kiaušiniai su lašiša

Reikės:

  • 1 brioche bandelės;
  • 2 kiaušinių;
  • 1 kiaušinio trynio;
  • 1 v. š. citrinos sulčių;
  • 40 g sviesto;
  • 50 g lašišos;
  • Pusės avokado;
  • Citrinpipirių;
  • Druskos;
  • Rukolos;
  • Laiškinio česnako;
  • Paprikos miltelių.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gaminimo eiga:

Atskirame dubenyje sutriname pusę avokado, pagardiname žiupsneliu druskos. Kitame dubenyje išlydome sviestą ir leidžiame jam pravėsti.

Užverdame vandenį, šaukšto pagalba padarome sūkurį ir mušame kiaušinius. Juos verdame 3 minutes. Per tą laiką ant keptuvės paskrudiname per pusę perpjautą brioche bandelę.

Gaminame olandišką padažą: į plakimo indą dedame kiaušinio trynį, pilame šiek tiek atvėsusį lydytą sviestą ir gerai išplakame. Pagardiname citrinos sultimis ir druska.

Kiaušiniams išvirus, pradedame formuoti: ant bandelės tepame avokado masę, dedame rukolą, lašišą ir kiaušinius. Viską papuošiame olandišku padažu, laiškiniais česnakais ir paprikos milteliais.

„La maistas. Iššūkis“ – sekmadieniais, 9 val. per TV3!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų