Vištienos troškiniui reikės: grietinėlės; 3 šaukštų volčesterio padažo; kelių skiltelių česnako; kelių šaukštų aliejaus; šaukšto sviesto; lauro lapelių; pipirų sultiniui; muskato riešuto; pipirų; druskos; krapų; čiobrelių; svogūno; morkos; 500 gr vištienos blauzdelių; bulvių.
Į puodą su vandeniu dėti druskos, pipirų žirnelių, lauro lapą, vištieną ir virti, kol pradės irti, kristi nuo kaulo. Nukaulinti. Susmulkinti svogūną, morką.
Į keptuvę pilti aliejų, dėti sviestą, apkepti smulkintą svogūną, vėliau įmaišyti morką, spaustą česnaką, suberti vištieną, pagardinti prieskoniais, volčesterio padažu, ir maišant apkepti. Supilti puodelį sultinio kuriame virė blauzdelės, troškinti iki 5 minučių. Padažą „uždažyti“ grietinėle.