• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau jausdami artėjančių švenčių dvelksmą pirmąją žiemos laidą vėdėjai pradės šmaikštaudami ir gerai nusiteikę: žiūrovas gali net suabejoti, ar sveikinimų ir pageidavimų koncertą ar kulinarinę laidą žiūri.

5

Jau jausdami artėjančių švenčių dvelksmą pirmąją žiemos laidą vėdėjai pradės šmaikštaudami ir gerai nusiteikę: žiūrovas gali net suabejoti, ar sveikinimų ir pageidavimų koncertą ar kulinarinę laidą žiūri.

REKLAMA

Baigę juokelius ir pasidarę kavos jie aptars, ką gamins: Gian Luca pasižada pagaminti tai, ko dar nedarė, ir, kas puikiai tiks Kūčių stalui, o Ali pademonstruos, kaip lengvai pasigaminti saldainių, kuriuos gražiai supakavus galima dovanoti draugams ir artimiesiems.

Taigi, šį šeštadienį Gian Luca atskleis žuvies gaminimo subtilybes ir pateiks kelis jos paruošimo būdus – tai turėtų įtikti bet kokiam žiūrovo skoniui.

Kulinarijos šefas dviem būdais paruoš starkį ir upėtakį su gaiviomis šviežių daržovių salotomis. Gamindamas jis papasakos, kokioje tempratūroje reikia kepti žuvį, kad ji neišsausėtų, kokie prieskoniai ir pagardai labiausiai tinka, bei kokia žuvis, jo manymu, yra Baltijos jūros karalius. Ali pagirs kolegą už puikias žuvies improvizacijas su puikiai priderintais pagardais.

REKLAMA
REKLAMA

O jis pats pademonstruos, kaip lengvai pasigaminti burnoje tirpstančius dviejų rūšių šokoladinius triufelius: klasikinius belgiško juodojo šokolado ir gurmaniškus pieninio šokolado su kava ir druska.

REKLAMA

Daug išradingų ir lengvai įgydendinamų idėjų Jūsų Šventėms galėsite išgirsti bei pamatyti šio šeštadienio televizijos laidoje „Gardu Gardu“!

Ką „Gardu Gardu“ studijoje gamins Gian Luca Demarco ir Ali Gadžijevas?

Žuvies improvizacijos • 1 starkio filė • 1 upėtakio filė • 300 g sultenės salotų • 300 g vyšninių pomidoriukų • 20 g sviesto • Druska • Pipirai • Persilado prieskoniai • Alyvuogių aliejus • Baltas balzaminis actas • Šviežio šalavijo lapeliai • Šviežio čiobrelio šakelės

REKLAMA
REKLAMA

Perpjauti kiekvieną filė per pusę, nuplauti ir labai gerai nusausinti.

Starkio filė, kepta folijoje orkaitėje: kepimo skardą iškloti folija ir ant jos per vidurį padėti starkio filė oda žemyn. Ant viršaus uždėti porą lapelių šalavijo, pabarstyti persilado prieskoniais, pašlakstyti baltuoju balzaminiu actu ir uždėti keletą per pusę perpjautų pomidoriukų. Folijos kraštus pakelti ir sandariai uždaryti. Kepti iki 150°C-160°C įkaitintoje orkaitėje apie 25-35 min., priklausomai nuo filė storio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Upėtakio filė, kepta orkaitėje: kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi ir ant jos per vidurį padėti upėtakio filė oda žemyn. Žuvies viršų pabarstyti persilado prieskoniais ir uždėti porą šakelių šviežio čiobrelio. Kepti iki 150°C-160°C įkaitintoje orkaitėje apie 25-35 min., priklausomai nuo filė storio.

Keptuvėje kepta upėtakio ir starkio filė

Keptuvėje išlydyti sviestą, įberti persilado prieskonių ir sudėti žuvį oda žemyn. Kepti iki iškepa iki pusės filė, tada apversti, pašlakstyti baltuoju balzaminiu actu ir pilnai iškepti.

REKLAMA

Garnyrus pasirinkti pagal skonį: tinka, bulvės, ryžiai, perlinis kuskusas. Rekomenduojame su šviežiomis sultenės salotomis ir vyšniniais pomidoriukais. Padažas salotoms: 3 valg. šaukštai alyvuogių aliejaus, 1 valg. šaukštas baltojo balzaminio acto, žiupsnelis druskos ir pipirų. Skanaus!

Šokoladiniai triufeliai

Klasikiniai begiški juodojo šokolado triufeliai: • 400 g juodojo šokolado • 200 g sviesto • 10 ml konjako arba romo • Netirpi cukraus pudra

REKLAMA

Pieninio šokolado triufeliai su kava ir druska:

• 400 g pieninio šokolado • 200 g sviesto • 100 g greitinėlės • Gera sauja kavos pupelių • Žiupsnelis rupios jūros druskos • Kakavos milteliai

Ištirpinti juodąjį šokoladą ir nuolat maišant po truputį sudėti kambario temperatūros sviestą. Išmaišyti iki vientisos blizgios masės, supilti konjaką arba romą, permaišyti ir atvėsinti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Atvėsusią masę sudėti į konditerinį maišelį ir jo pagalba ant kepimo popieriaus išspausti norimo dydžio saldainius. Palikti šaldytuve vienai valandai. Atšalusius saldainius apvolioti netirpioje cukraus pudroje. Laikyti vėsiai.

Kavos pupeles suberti į konditerinį maišelį ir sunkaus daikto pagalba sutraiškyti. Sutraiškytas pupeles suberti į prikaistuvį ir užpilti grietinele.

Užvirti, nukelti nuo ugnies ir palikti, kol atvės. Išlydyti pieninį šokoladą. Supilti per sietelį grietinėlę ir išmaišyti. Tada nuolat maišant po truputį sudėti kambario temperatūros sviestą ir išmaišyti iki vientisos masės.

Supilti į formą be dugno, apibarstyti rupia jūros druska ir palikti valandai šaldytuve, kad sustingtų. Sustingusią masę išimti iš formos ir supjaustyti norimo dydžio kubeliais.

Kubelius apvolioti kakavos milteliais. Laikyti vėsiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų