Taigi, ji džiaugiasi gardžiu troškiniu ir receptą rekomenduoja visiems.
Reikės: 1.5 kg. kiaulienos sprandinės, bulvių ir morkų, česnako, šlakelio aliejaus, prieskoninių žolelių.
Mėsos marinatui: 2–3 v.š. pomidorų padažo ,sojų padažo, aitriosios paprikos prieskonių, 2 v.š. rudojo cukraus, šviežiai maltų juodųjų pipirų, druskos.
Gaminimo eiga:
Kiaulienos sprandinę supjausčiau gabaliukais. Marinatui skirtus produktus sumaišiau ir juo marinavau mėsą (2–3 val., galite marinuoti ir ilgiau ar gaminti iš karto).
Bulves ir morkas supjausčiau. Bulves pagardinau bulvių prieskoniais ir šlakeliu aliejaus.
Į puodo dugną įpyliau šlakelį aliejaus ir sudėjau mėsą, bulves, morkas ir neluptas česnako skilteles. Ant viršaus sudėjau nupjautus petražolių kotelius ir įpyliau stiklinę vandens.
Viskas sudėta. Beliko puodą uždengti dangčiu ir pašauti į orkaitę. Kepiau 200 laipsnių temperatūroje 50-60 min. (puodą stačiau į neįkaitintą orkaitę).