Sūrio kremui reikės:
- 200 g ožkos sūrio
- 200 g tepamo sūrio „Philadelphia“
- 100 g grietinėlės
- 3 g želatinos
- 50 g cukraus
- 5 g vanilės pastos
Mangų kompotui reikės:
- 3 mangų
- 100 g mango sulčių
- 100 g medaus
- 1 laimo citrinos
- 5 g mėtų
Traškumai reikės:
- 100 g kepintų lazdyno riešutų be odelių
- 100 g miltų
- 70 g minkšto sviesto
- 70 g rudojo cukraus
- 1 g druskos
Gamybos eiga:
- Sūrio kremui želatiną užmerkti. Kol ji brinksta, dubenyje lengvai išplakti grietinėlę su cukrumi. Išbrinkusią želatiną kaitinti prikaistuvyje, kol ištirps (neužvirti).
- Sūrius išsukti iki purumo, įmaišyti grietinėlę, želatiną ir vanilės pastą.
- Mangų kompotui mangus supjaustyti kubeliais, juos dėti į prikaistuvį su sultimis bei medumi. Viską virti apie 10-15 min. Atvėsinti, įtarkuoti laimo žievelę, išspausti ir įmaišyti laimo sultis.
- Traškumai susmulkinti riešutus. Minkštą sviestą sumaišyti su miltais, cukrumi ir druska iki smėlinės konsistencijos ir įmaišyti riešutus. Gautą masę plonu sluoksniu paskleisti kepimo popieriumi išklotoje skardoje ir kepti iki 200C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.
- Į stiklinę ar taurelę berti traškumą, dėti kremą ir mangų kompotą. Papuošti pjaustytomis mėtomis.
Daugiau apie „IKI šefų kovos“ – čia.
Laida „IKI šefų kovos“ – šeštadienais 17:30 val. per TV3!
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!