• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ieškote neįprasto deserto recepto? Išbandykite Liutauro Čepracko ožkos sūrio pyrago receptą – modernų desertą, kuris sujungs švelnų ožkos sūrio kremą, gaivų mangų kompotą ir traškų riešutų pagrindą.

Ieškote neįprasto deserto recepto? Išbandykite Liutauro Čepracko ožkos sūrio pyrago receptą – modernų desertą, kuris sujungs švelnų ožkos sūrio kremą, gaivų mangų kompotą ir traškų riešutų pagrindą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sūrio kremui reikės:

  • 200 g ožkos sūrio
  • 200 g tepamo sūrio „Philadelphia“
  • 100 g grietinėlės
  • 3 g želatinos
  • 50 g cukraus
  • 5 g vanilės pastos

Mangų kompotui reikės:

REKLAMA
  • 3 mangų
  • 100 g mango sulčių
  • 100 g medaus
  • 1 laimo citrinos
  • 5 g mėtų 

Traškumai reikės:

  • 100 g kepintų lazdyno riešutų be odelių
  • 100 g miltų
  • 70 g minkšto sviesto
  • 70 g rudojo  cukraus
  • 1 g druskos

Gamybos eiga:

  1. Sūrio kremui želatiną užmerkti. Kol ji brinksta, dubenyje lengvai išplakti grietinėlę su cukrumi. Išbrinkusią želatiną kaitinti prikaistuvyje, kol ištirps (neužvirti).
  2. Sūrius išsukti iki purumo, įmaišyti grietinėlę, želatiną ir vanilės pastą.
  3. Mangų kompotui mangus supjaustyti kubeliais, juos dėti į prikaistuvį su sultimis bei medumi. Viską virti apie 10-15 min. Atvėsinti, įtarkuoti laimo žievelę, išspausti ir įmaišyti laimo sultis.
  4. Traškumai susmulkinti riešutus. Minkštą sviestą sumaišyti su miltais, cukrumi ir druska iki smėlinės konsistencijos ir įmaišyti riešutus. Gautą masę plonu sluoksniu paskleisti kepimo popieriumi išklotoje skardoje ir kepti iki 200C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. 
  5. Į stiklinę ar taurelę berti traškumą, dėti kremą ir mangų kompotą. Papuošti pjaustytomis mėtomis.

Daugiau apie „IKI šefų kovos“ – čia

Laida „IKI šefų kovos“ – šeštadienais 17:30 val. per TV3!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų