Ūkininkai augina ne tik paprastas daržoves, bet ir spalvotus burokėlius, pankolius, arbūzus bei turi daug pomidorų rūšių. Šiomis gėrybėmis ūkininkai ir prekiauja, tad daugelis gali pasidžiaugti spalvingais ir gardžiais vaisiais bei daržovėmis.
Talentingasis laidos šefas Vylius ruošė gardžią keptų baklažanų užtepėlę.
Antrasis laidos šefas Tomas ruošė išskirtinį, vasariškai spalvingą rudens daržovių ragu. Ragu yra iš viduržemio regiono atkeliavęs ruošimo būdas, kai produktai yra lėtai ir ilgai troškinami.
Laidos viešnia Eglė dalinosi gardžių orkaitėje keptų įvairiaspalvių burokėlių receptu. Šiam patiekalui nereikia įmantrių ingredientų, bet čia čiobrelis labai svarbus. Eglė pamini, kad būtent čiobrelis ir burokėliai yra tobulas derinys. Šį patiekalą labai paprasta paruošti, o labai gardu skanauti. Beje, dar ir nekeptus burokėlius galima pagardinti fetos sūriu ar kitu mėgstamu, špinatais, salotomis ir skanauti kaip pagrindinį patiekalą.
Traškios baklažanų lazdelės
Šias traškias ir labai gardžias baklažanų lazdeles paruošti nėra sudėtinga, nereikia įmantrių ingredientų, o taip skanu užkandžiauti. Labai tinka tiekti su mėgstamais padažais ar užtepėlėmis.
Receptą žiūrėkite:
Mangoldų padažas
Mangoldai dar vadinami lapiniais burokėliais. Šis padažas saldžiarūgštis, labai gardus ir puikiai tinka kabinti su morkų ar kitų mėgstamų daržovių lazdelėmis arba gardinti kitus patiekalus.
Receptą žiūrėkite: