M. Rainys mėsos atsisakė prieš maždaug penkerius metus. Pagrindinė priežastis – ieškojimas įvairesnio maisto, įvairesnės mitybos, tam labai pagelbėjo joga, kurią praktikuoja ir kuri supažindino su gyvenimu be mėsos.
„Artėjo Kalėdos ir pirmą kartą su šeima sugalvojom išmėginti pasninką tokį, koks jis turi būti. Ir po tų kelių savaičių be mėsos, per pačias Kalėdas ant stalo buvo patiektas kalakutas, į kurį nebebuvo jokio noro žiūrėti.
Tai nutarėme „pasninką“ pratęsti dar savaitei, tada dar ir taip mėsa pasidarė nebereikalingas produktas. Atsisakęs mėsos pradėjau geriau jaustis, svorį pavyko sureguliuot, dingo fastfudas ir net paaukojau cepelinus, kuriuos be galo mėgstu, vardan geros savijautos“, – pasakoja jis.
Šį kartą Mindaugas Rainys ir laidos „La maistas“ šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius lankysis „Sofos ūkyje“, kuriame auginama daugybė įvairiausių daržovių.
Jie kartu su ūkio šeimininkais gamins daržovių patiekalus: keptų baklažanų užtepėlę, traškias baklažanų lazdeles, daržovių troškinį, mangoldų padažą ir orkaitėje keptus įvairiaspalvius burokėlius.
Skaniausi daržovių patiekalų receptai ir patarimai – sekmadienį 9.30 val. laidoje „La maistas“ per TV3.