Reikės:
Mėsai:
malta kiauliena: 800 gramų svogūnai: 2 (smulkiai supjaustyti) bazilikas: 1,5 šaukštelio pipirai: trijų ketvirtadalių šaukštelio druska: trijų ketvirtadalių šaukštelio (arba pagal skonį)
Bulvėms: bulvės: 4 kilogramų (svoris prieš tarkavimą) virtos maltos bulvės: 500 gramų bulvių krakmolas iš tarkuotų bulvių druska: 1,5 šaukštelio (arba pagal skonį) kumpio gabaliukai: 250 gramų svogūnai: 1 (smulkiai supjaustyto) Vandeniui: vanduo druska: 1,5 šaukštelio (arba pagal skonį)
Ilgiausia dalis: Pirmiausia pasodiname bulves, užauginame jas ir nuimame derlių. Na arba tiesiog nusiperkame parduotuvėje ar pasiskoliname iš kaimyno, jei neturime namie.
Padažas: Sudedame šoninę į keptuvę ir kepame maždaug 10 minučių. Tuomet sudedame supjaustytus svogūnus ir kepame dar apie 2 minutes.
Tada kruopščiai sumaišome visus mėsai skirtus ingredientus tarpusavyje. Po to kruopščiai sumaišome visus bulvėms (bulves sutarkuojame) skirtus tešlos ingredientus tarpusavyje.
Atgnybiame tešlos ir paskleidžiame ją delne. Įdedame šiek tiek mėsos į vidurį, tuomet uždarome cepeliną bei pavoliojame tarp delnų. Drėkiname rankas vandeniu, kad tešla neliptų prie rankų. Taip pat sudrėkiname skardą (ar kitą paviršių) vandeniu, į kurį dedame cepelinus.
Tuomet į verdantį vandenį įpilame druskos ir krakmolo. Krakmolas nėra privalomas, bet jis išlygina cepelinų paviršių.
Įdedame cepelinus į verdantį vandenį ir verdame juos maždaug 25-30 minučių arba tol, kol jie visiškai išvirs (priklausys nuo jūsų gaminamų cepelinų dydžio).
Galiausiai patiekiame ir skanaujame juos su pasigamintu padažu, grietine ir tuo, kas jums patinka. Pasilepinam!