Jautri ir įkvepianti kino juosta „Megan Lyvi“ pasakoja tikrą istoriją apie jūrų pėstininkę Megan (akt. Kate Mara) ir jos tarnybinį šunį Reksą. Ieškodama gyvenimo prasmės, Megan įstoja į kariuomenę ir netikėtai randa ištikimiausią bendražygį – neklusnų, bet talentingą sprogmenų ieškotoją Reksą. Kartu jie išgyvena karo siaubą Irake, patiria sužeidimus ir tampa neatskiriama komanda.
Tačiau didžiausia Megan kova laukia jau ne mūšio lauke – sugrįžusi į JAV, ji pradeda atkaklią kovą dėl teisės prižiūrėti Reksą po tarnybos ir suteikti jam pelnytą ramybę.
Aptarę siužeto vingius ir jaudinančią istoriją, V. Poderytė-Bernatavičė ir L. Suodaitis, pasisėmę įkvėpimo iš filmo, gamino Irako kebabus „Kafta“. Išbandykite – skonis neuvils.

Irako kebabai arba „Kafta“
Ingredientai:
- Apie 400 g maltos avienos;
- Apie 400 g maltos jautienos;
- 3 dideli balti svogūnai;
- 4 nedideli mėlyni svogūnai;
- Pusės citrinos sulčių;
- 3 a. š. žagrenio (sumac) prieskonių;
- 7 pomidorai;
- 3 v. š. miltų;
- 5 v. š. natūralaus jogurto;
- Druska ir pipirai „Sauda“;
- Česnako granulės „Sauda“;
- Apie 60 ml alyvuogių aliejaus „Olisir 1000+“;
- Pita duonelės;
- Pundelis šviežių petražolių;
- Šviežia mėta;
- Šviežias rozmarinas.
Gamyba:
Pradėkite nuo svogūnų su žagreniu. Mėlynus svogūnus supjaustykite smulkiomis juostelėmis ir sudėkite į dubenį. Įpilkite alyvuogių aliejaus, citrinos sulčių, dėkite 1 arbatinį šaukštelį žagrenio prieskonių, pagardinkite smulkintomis petražolėmis, druska ir pipirais. Viską gerai išmaišykite ir pamarinuokite mažiausiai 30 minučių.
Tuo tarpu pasiruoškite kebabus. Vieną svogūną sutrinkite trintuve, tada išspauskite, kad pašalintumėte kuo daugiau skysčio. Dideliame dubenyje sumaišykite maltą avieną, maltą jautieną, sutrintą svogūną, druską, pipirus, smulkintą mėtą, rozmariną, 1 a. š. žagrenio ir alyvuogių aliejų. Suberkite miltus ir gerai išmaišykite. Minkykite mėsą mažiausiai 7 minutes, kad baltymai susijungtų ir mėsos mišinys nesuirtų kepant. Palikite mėsą šaldytuve 15 minučių, kad pailsėtų.
Kai mėsos mišinys paruoštas, formuokite kebabus. Paimkite kumštį mėsos mišinio, per vidurį įdėkite kebabo iešmelį ir rankomis ištempkite mėsą išilgai viso iešmelio. Mėsos storis turi būti tolygus per visą iešmelį, kad kebabai kepant būtų tolygiai iškepę.
Įkaitintoje keptuvėje kepkite kebabus, nuolat juos vartydami, kol jie gražiai paruduos ir iškeps.
Kol kebabai kepa, pasiruoškite daržoves. Keptuvėje su alyvuogių aliejumi apkepinkite per pusę perpjautus pomidorus ir pjaustytus baltuosius svogūnus, kol šie suminkštės ir šiek tiek paruduos.
Paruoškite padažą: sumaišykite natūralų jogurtą su 1 arbatiniu šaukšteliu žagrenio prieskonių. Orkaitėje pašildykite pitos duoneles.
Kai viskas paruošta, didelėje lėkštėje patiekite kebabų iešmelius, svogūnus su žagreniu, jogurto padažą, apkepintus pomidorus ir baltuosius svogūnus, šviežias petražoles bei pašildytą pitos duoną. Skanaus!
„Gero savaitgalio receptas“ – šeštadieniais, 11 val. tik per TV3!











































































































































































































































































































