• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Vasara persirito į antrą pusę,o uogų derlius kaip niekad gausus.Mano namų sodelio uogytės puikiai nugulė ant keptų varškėčių. Greitai pagaminami ir labai gardūs ir populiarūs.Pas dažną iš jūsų,ko gero, mėgstamiausias pusryčių patiekalas.Purūs ir minkštučiai varškėčiai,puikiai tinka valgyti su šviežiomis ar trintomis uogomis,džemais,jogurtu ar grietine.Patiekalas kuris visada ima viršų“, – rašo „Ritos receptai“ tinklaraščio autorė.

„Vasara persirito į antrą pusę,o uogų derlius kaip niekad gausus.Mano namų sodelio uogytės puikiai nugulė ant keptų varškėčių. Greitai pagaminami ir labai gardūs ir populiarūs.Pas dažną iš jūsų,ko gero, mėgstamiausias pusryčių patiekalas.Purūs ir minkštučiai varškėčiai,puikiai tinka valgyti su šviežiomis ar trintomis uogomis,džemais,jogurtu ar grietine.Patiekalas kuris visada ima viršų“, – rašo „Ritos receptai“ tinklaraščio autorė.

REKLAMA

Reikės : 2 x 180 g varškės 9 %; 2 kiaušiniai; 6 v.š. miltų; 1 v.š. cukraus; žiupsnis druskos; 1 a.š. kepimo miltelių; aliejaus kepimui.

Gaminimas:

1. Varškę sutriname su kiaušiniais ir cukrumi. Dedame druskos.

2. Dedame miltus,kepimo miltelius ir išminkome. Tešla turi lipti prie rankų. Jeigu matote, kad reikia galite pridėti miltų.

REKLAMA
REKLAMA

3. Miltuotomis rankomis formuokite varškėčius: iš tešlos padarome storą virvę ir supjaustome peiliu. Kiekvieną blynelį paformuokite ir apvoliokite miltuose.

REKLAMA

4. Kepkite įkaitintame aliejuje iki gražiai apskrus. Kaitrą reguliuokite, nes esant per didelėje kaitrai varškėčiai išorėje bus sudegę, o viduje neiškepę. Esant per mažai kaitrai prisigers riebalų. Gražiai apskrudusius varškėčius dėkite ant popierinio rankšluosčio sugerti riebalų perteklių.

5.Varškėčius tiekite su uogomis, džemais, kremais, karamele, cukraus pudra, ledais, jogurtu.Tinka viskas, kas jums skanu. Barstome cukraus pudra.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų