Jums reikės: 800 gr. cukinijos; 2 kiaušiniai; 10 v.š. miltų (su vidutiniu kaupu); 2 v.š. smulkintų krapų; 1 v.š. smulkintų petražolių; 100 gr. fermentinio sūrio; 1 svogūnas; 2 skiltelės česnako; druskos; pipirų.
Cukinijas sutarkuojame burokine tarka. Jei labai vandeningos – nuspaudžiame skystį. Pilame išplaktus kiaušinius, dedame krapus, petražoles, smulkia tarka sutarkuotą svogūną, česnakus ir sūrį, beriame miltus, druskos, pipirų. Viską sumaišome. Turi gautis vidutinio tirštumo tešla.
Kepame blynelius apie 5 min. iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda (jei kepdami matote, kad blyneliai labai minkšti – įberkite dar šiek tiek miltų). Patiekiame su grietine. Skanaus!
Šaltinis: Jurgittos receptai
Taip pat žiūrėkite, kaip pasigaminti cukinijų pyragą su paprikomis: