• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Man asmeniškai patiekalas tampa skanesnis ir jį vertini dar labiau, kai naudoji savo surinktas gėrybes, šiuo atveju – grybus. Nes šiais lėkimo laikais, viską susiperkame prekybcentriuose ir  neretai pamirštame mažai kainuojančius būdus pasirūpinti gėrybėmis“, – rašo tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė.

„Man asmeniškai patiekalas tampa skanesnis ir jį vertini dar labiau, kai naudoji savo surinktas gėrybes, šiuo atveju – grybus. Nes šiais lėkimo laikais, viską susiperkame prekybcentriuose ir  neretai pamirštame mažai kainuojančius būdus pasirūpinti gėrybėmis“, – rašo tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė.

REKLAMA

2-3 porcijoms reikės: 250 g mėgstamų makaronų; ~ 300 g įvairių miško grybų (naudojau šaldytus); nedidelio gabalėlio poro; 125 g karštai rūkytos kiaulienos šoninės; ~ 20-30 g šviežių špinatų; 1 a.š. džiovintų čiobrelių; 2 v.š. grietinės + vandens (arba naudokite 200 ml grietinėlės); druskos, maltų juodųjų pipirų;

Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje, nupilkite vandenį ir atidėkite į šalį.

Į keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus, sudėkite šaldytus grybus ir kepkite ant nedidelės kaitros tol, kol jie atsileis ir nugaruos skystis. Tuomet dėkite pjaustytą šoninę, kepkite keletą minučių, dėkite pusžiedžiais pjaustytą porą ir kepkite tol, kol jis suminkštės. Galiausiai suberkite čiobrelius, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, dėkite grietinę, išmaišykite ir įpilkite vandens iki norimo padažo tirštumo. Užvirus, pakaitinkite keletą minučių, išjunkite ugnį,  sudėkite supjaustytus šviežius špinatus ir išmaišykite.

Patiekite paruoštus grybus su makaronais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų