Profesionalus virtuvės šefas, istorinės virtuvės žinovas Tomas Rimydis laidoje gamins išskirtinius čeburekus – patobulinta tradicinė tešla ir ypatingas įdaras: rūkyta žuvis, džiovinti baravykai ir mocarelos sūris legendiniam patiekalui suteiks naujo skonio. Tomas taip pat pasidalins gudrybėmis, kaip padaryti, kad čeburekai būtų minkšti, skanūs, bet neriebūs.
Pasak šefo, vienas svarbiausių dalykų yra teisingai paruošta tešla, kad ji būtų minkšta, bet neįgertų riebalų.
„Vienas iš svarbiausių elementų yra tešla. Ir tą tešlą reiki paruošti teisingai, kad ji nebūtų per kieta, nebūtų per minkšta. Elementariausia čeburekų tešla: miltai, vanduo, druska.
O aš šitą tešlą paskaninsiu, įdėsim varškės trintos, įdėsim kiaušinį ir įpilsim alyvuogių aliejaus. Vanduo būtinai turi būti šiltas, bet ne verdantis – apie 80 laipsnių, kad miltai susiaktyvintų, gautųsi tampri tešla. Išmaišytą tešlą reikia palaikyti šaltai porą valandų“, – kaip pagaminti tobulą čeburekų tešlą pasakojo šefas Tomas.
Minkšti čeburekai su rūkyta skumbre ir džiovintais grybais
Minkšti čeburekai su gardžiu ir kiek kitokiu įdaru – rūkyta skumbre ir džiovintais grybais. Išskirtiniai čeburekai maloniai nustebins ir sužavės kiekvieną.
Visą receptą pamatykite čia:
Na, o laidos šefas Vylius parodė, kaip gaminti empanadas su jautiena. Tai labai gardus Lotynų Amerikos patiekalas, kurį galima rasti daugelyje šalių. Šiuos kepinius laidos šefas tiekė su gardžiu, nesudėtingai paruošiamu padažu. Padažui Vylius naudojo graikišką jogurtą, kuris suteikia šiek tiek rūgštelės, tačiau galima naudoti ir bet kokį paprastą natūralų.
Tešlą labai nesudėtinga paruošti, nereikia daug laiko, o ir prireiks labai nedaug ingredientų. Paruoštą, išminkytą tešlą reikėtų dėti į šaldytuvą, kad atšaltų bent 10 minučių. Tuomet tešlą svarbu labai plonai iškočioti ir išspausti nedidelius, apvalius apskritimus. Galima naudoti specialią formelę ar tiesiog stiklinę.
Vylius pamini, kad įdaras turėtų būti šiek tiek sūresnis, jei mėgstate – aštresnis. Tinka gardinti kuminu ar kitais mėgstamais prieskoniais. Tad puikiai tinka ruošti pagal savo skonį. Šefas pabrėžia, kad svarbiausias dalykas, jog visi įdaro ingredientai būtų susmulkinti kuo smulkiau ir ant tešlos dėti tik jau atvėsusį.
Empanados su jautiena
Puikaus skonio, sotus ir nesudėtingai paruošiamas užkandis. Labai skanu gardžiuotis tiek šiltomis, tiek jau atvėsusiomis.
Visą receptą pamatykite čia: