Ispanų restoranas „El Bulli“ ketvirtą kartą iš eilės tituluotas „Geriausiu pasaulio restoranu“. Jo savininkas Feranas Adria (Ferran Adria) yra vadinamosios molekulinės virtuvės šalininkas.
Per apdovanojimų ceremoniją Londone žinomas britų gastronomijos žurnalas „Restaurant Magazine“ paskelbė, kad Katalonijoje esanti gurmanų šventovė „El Bulli“ įrašyta pirmuoju numeriu 50-ies geriausiųjų restoranų sąraše.
Restorano savininkas F. Adria apdovanojimą paskyrė britų virėjui Hestonui Blumentaliui (Heston Blumenthal), kurio restoranas „The Fat Duck“ vėl liko antras. H. Blumentalis taip pat yra molekulinės virtuvės mylėtojas.
„Tai labai svarbi naktis Ispanijai“, - sakė F. Adria. Tarp penkių geriausių pasaulio restoranų net trys yra Ispanijoje. Ketvirtuoju numeriu įrašytas „Mugaritz“, o penktuoju - „El Celler“.
Kopenhagoje esantis danų restoranas „Noma“ sąraše užėmė garbingą trečiąją vietą.