noma

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „noma“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „noma“.

B. Nicholson pirmąkart viešai pasirodė su anyta: atskleidė jos neeilinį pomėgį

Į degustacinę vakarienę Trakuose penktadienio vakarą rinkosi gurmanai, kuriems vakaro patiekalus ruošė „Noma“ ir „Michelin“ žvaigždžių restoranuose dirbęs, vieno geriausių Talino restoranų šefas Rado Mitro. Kelias dienas Trakuose viešintis šefas į Lietuvą atvyko „Apvalaus stalo klubo“ kvietimu – kartu su jo komanda jis parengė vakaro meniu, apimantį brandžios klasikinės virtuvės patiekalus, įkvėptus sezono bei šefo įvairiapusės patirties.
2018-05-12

„Kino pavasaryje“ bus pristatyti trys „skanūs“ kulinariniai filmai

Šiųmetėje „Kino pavasario“ programoje „Kulinariniai filmai“ – trys dokumentinės juostos. Jos supažindins žiūrovus su dviem skandinaviškos virtuvės genijais ir taisykles laužančiais vyndariais iš Italijos. 21-ojo festivalio „Kulinarinius filmus“ vienija pasiaukojimas vardan tikslo ir tikėjimas savo idėjomis. Visi dokumentinių filmų herojai – įkvepiantys svajotojai ir maištininkai, kuriems svarbi kiekviena smulkmena.
2016-02-19

Įspūdingi 2014-ųjų geriausio pasaulyje restorano patiekalai

Visų gurmė ir maisto žinovų bei virtuvės šefų ilgai laukto, kasmet sudaromo, geriausių pasaulio restoranų 50-uko viršūnėje atsidūrė jau ne kartą apdovanotas itin išsiskiriančių patiekalų restoranas „Noma“, esantis Danijos sostinėje Kopenhagoje. Šis restoranas garsėja ne tik tarp kulinarų, bet ir tarp menininkų bei estetų. Jo patiekalai primena ne maisto lėkštes, o meno kūrinius, kuriuose gausu gamtos elementų - samanų, gėlių, medžio šakelių, šieno ir kitų.
2014-05-04

Vieno geriausių pasaulio restorano lankytojai užsikrėtė žarnyno infekcija

Daugiau kaip 60 Kopenhagos restorano „Noma“ lankytojų praėjusį mėnesį užsikrėtė žarnyno infekcija. Tai penktadienį pranešė AFP, remdamasi Danijos maisto kokybės kontrolės valdyba. Valdyba pradėjo tyrimą, gavusi 63 lankytojų skundą. Ne kartą į geriausių pasaulio restoranų sąrašą patekusios maitinimo įmonės klentai valgė joje vasario mėnesį vieną ir tą pačią savaitę, o po to pajuto gastroenterito požymius.
2013-03-08

Cepelinų ar natūralumo link?

Akimis perbėgęs senamiestyje prisiglaudusių kebabinių, greitojo maisto ir čeburekinių iškabas, nejučia susimąstai – taip gyvenimas mus ar mes jį? Kur nuvesti į svečius užsukusį užsienietį, kad nebūtų gėda ir netektų alkūnėmis stumdytis prie svetimos kultūros maisto „ambasadų“? Ar turime slaptų kozirių, kuriais galėtume numušti itališkus, prancūziškus ir kitus tūzus? Apie tai kalbamės su Alfu Ivanausku – „virtuvės mitų griovėju“. Kas paskatino kurti projektą „Virtuvės mitų griovėjai“? Pirmiau...
2011-12-11

Paskelbti 50 geriausių pasaulio restoranų

Žurnalas „Restaurant Magazine“ paskelbė geriausių pasaulio restoranų penkiasdešimtuką. Antrus metus lyderio poziciją išlaiko Danijos restoranas „Noma“, skelbia theworlds50best.com. Geriausiųjų sąraše dominuoja Europos restoranai – antrą ir trečią vietas užėmė Ispanijos atstovai „El Celler De Can Roca“ bei „Mugaritz“. Toliau rikiuojasi Italijos „Osteria Francescana“, kurios virėjas Massimo'as Bottura šiais metais pripažintas geriausiu virtuvės šefu.
2011-04-20

Paskelbti 50 geriausių pasaulio restoranų

Žurnalas „Restaurant Magazine“ paskelbė geriausių pasaulio restoranų penkiasdešimtuką. Antrus metus lyderio poziciją išlaiko Danijos restoranas „Noma“, skelbia theworlds50best.com. Geriausiųjų sąraše dominuoja Europos restoranai – antrą ir trečią vietas užėmė Ispanijos atstovai „El Celler De Can Roca“ bei „Mugaritz“. Toliau rikiuojasi Italijos „Osteria Francescana“, kurios virėjas Massimo'as Bottura šiais metais pripažintas geriausiu virtuvės šefu.
2011-04-20

Paskelbti 50 geriausių pasaulio restoranų

Žurnalas „Restaurant Magazine“ paskelbė geriausių pasaulio restoranų penkiasdešimtuką. Antrus metus lyderio poziciją išlaiko Danijos restoranas „Noma“, skelbia theworlds50best.com. Geriausiųjų sąraše dominuoja Europos restoranai – antrą ir trečią vietas užėmė Ispanijos atstovai „El Celler De Can Roca“ bei „Mugaritz“. Toliau rikiuojasi Italijos „Osteria Francescana“, kurios virėjas Massimo'as Bottura šiais metais pripažintas geriausiu virtuvės šefu.
2011-04-19

Geriausiu pasaulio restoranu išrinktas „El Bulli“

Ispanų restoranas „El Bulli“ ketvirtą kartą iš eilės tituluotas „Geriausiu pasaulio restoranu“. Jo savininkas Feranas Adria (Ferran Adria) yra vadinamosios molekulinės virtuvės šalininkas. Per apdovanojimų ceremoniją Londone žinomas britų gastronomijos žurnalas „Restaurant Magazine“ paskelbė, kad Katalonijoje esanti gurmanų šventovė „El Bulli“ įrašyta pirmuoju numeriu 50-ies geriausiųjų restoranų sąraše.
2009-04-21
Į viršų