Reikės: 1 kg morkų,1 kg paprikų,1 kg svogūnų,1 kg agurkų.
Marinatui: 2 stikl. (500 ml) vyno acto 6 %, 2 stikl. cukraus, 2 stikl. vandens, 2 v.š. druskos, po 6–8 kvepiančiųjų ir juodųjų pipirų žirnelius, šiek tiek aliejaus.
Visas daržoves susmulkiname norimo dydžio gabaliukais. Aš morkas ir agurkus pjaustau griežinėliais, svogūnus renkuosi super mažo dydžio ir juos pjaustau į keturias dalis, bet galima imti didesnius ir pjaustyti plunksnelėmis, ar paprasčiausiai, kaip norite.
Paprikas supjaustykite kubeliais ar šiaudeliais.Iš visų sudėtinių dalių, išskyrus actą, užvirkite marinatą. Aliejaus įpilkite truputį, kokius 5–6 v.š.. Kai marinatas užvirs, į jį meskite pirmiausiai morkas. Pavirkite jas uždengtame puode 3 min. tada sumeskite papriką, išmaišykite ir vėl uždengę puodą virkite 4 minutes.
Po to suberkite svogūnus, o po 2- min. agurkus. Viską išmaišykite ir uždengę puodą leiskite daržovėms užvirti. Pažiūrėkite ar minkštos morkos ir paprikos. Jei- taip supilkite vyno actą, užvirnkite.Dėkite daržoves į stiklainius ir kiekvieną ką tik pridėtą daržovių indelį užsukite steriliu dangteliu.