Ingredientai: 10 vidutinio dydžio virtų bulvių; 6 šaukštai miltų; 1 šaukštas krakmolo; 1 kiaušinis; pusė šaukštelio druskos; 300 g maltos kiaulienos arba kokios nors kitos apdorotos mėsos; 1 didelė morka; 1 vidutinio dydžio svogūnas; maltų pipirų; 1 skiltelę česnako; druskos.
Įdarui pasirinkau maltą kiaulieną, nors tinka bet kokia mėsa. Į mėsą mėgstu dėti daržoves, man jų niekada nebūna per daug. Dėl to ir čia į mėsą įtarkavau morką, įpjausčiau svogūną, česnako, dėjau pipiriukų, druskos ir pakepinau kol daržovės suminkštėjo, o mėsa iškepė.
Mėsos masę padedame atvėsti. Bulves išverdame su lupena ar be jos, jokio skirtumo, nors yra nuomonių, kad be lupenos virtos bulvės mažiau limpa prie rankų. Pravėsusias bulves nulupame ir sumalame arba sutriname trintuve.
Dedame kiaušinį, miltus, krakmolą, druską ir gerai išminkome. Pasiruošiame dubenėlį su vandeniu, pabarstome miltais stalą ir drėgnomis rankomis formuojame bulvių masės paplotėlį, dedame šaukštą mėsos įdaro ir kraštus sujungiame.
Formuojame pailgą blynelį, voliojame miltuose ir dedame ant miltuoto paviršiaus. Ilgai nelaikykite, kad tešla per daug nesuminkštėtų. Įkaitinkite aliejų, dėkite blynus ir kepkite ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių kol gražiai paruduos.