• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Kvapnūs, minkšti ir tinkantys su įvairiausiais padažais. Tokius blynelius galima patiekti ir vakarienei, ir pietums. Jeigu blynus supjaustysite gabalėliais, tuomet bus ir puikus užkandis. Blynams pagaminti rinkitės kietesnį sūrį, tačiau vietoje sūrio galite naudoti ir varškę, tik varškė būtų geriausia sausesnė, kad nesuskystintų tešlos. Pagal nurodytą ingredientų kiekį iš viso iškepsite apie 12 blynelių, tad norintiems daugiau blynų, siūlau dvigubinti  porciją“, – sako tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė Liucija.

„Kvapnūs, minkšti ir tinkantys su įvairiausiais padažais. Tokius blynelius galima patiekti ir vakarienei, ir pietums. Jeigu blynus supjaustysite gabalėliais, tuomet bus ir puikus užkandis. Blynams pagaminti rinkitės kietesnį sūrį, tačiau vietoje sūrio galite naudoti ir varškę, tik varškė būtų geriausia sausesnė, kad nesuskystintų tešlos. Pagal nurodytą ingredientų kiekį iš viso iškepsite apie 12 blynelių, tad norintiems daugiau blynų, siūlau dvigubinti  porciją“, – sako tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė Liucija.

REKLAMA

Reikės: 400 g (2 vnt.) jaunų cukinijų; 0,5 stiklinės (120 ml) smulkiai sutarkuoto sūrio („Gouda“, „Edamo“ ir pan.) arba varškės; 5 valg. š. miltų; 2 kiaušinių; ¼ nedidelio svogūno; ¼ arb. š. druskos; 0,5 arb. š. kepimo miltelių; aliejaus kepimui.

Cukinijas sutarkuojame, sudedame į dubenį ir sumaišome su druska. Tada sudedame į sietelį, dedame ant didesnio dubenio ir leidžiame cukinijoms nusivarvėti (paliekame 15-ai minučių). Tada sutarkuotas cukinijas paspaudžiame, kad nuvarvėtų visas skystis.

REKLAMA
REKLAMA

Atskirame dubenėlyje sumaišome miltus su kepimo milteliais. Svogūną nulupame ir smulkiai sutarkuojame. Kiaušinius išplakame atskirame dubenėlyje.

REKLAMA

Cukinijas sudedame į dubenį, sumaišome su sutarkuotu svogūnu. Tada įmaišome miltus. Galiausiai sudedame sūrį ir išplaktus kiaušinius. Masę gerai išmaišome ir pagardiname druska.

Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus ant vidutinės ugnies. Dedame po 1 valg. š. cukinijų masės ir kepame blynelius iš abiejų pusių, kol šie gražiai apkepa. Iškepusius dedame ant popierinio rankšluosčio. Patiekiame su mėgstamais padažais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų