Reikės: 400 g (2 vnt.) jaunų cukinijų; 0,5 stiklinės (120 ml) smulkiai sutarkuoto sūrio („Gouda“, „Edamo“ ir pan.) arba varškės; 5 valg. š. miltų; 2 kiaušinių; ¼ nedidelio svogūno; ¼ arb. š. druskos; 0,5 arb. š. kepimo miltelių; aliejaus kepimui.
Cukinijas sutarkuojame, sudedame į dubenį ir sumaišome su druska. Tada sudedame į sietelį, dedame ant didesnio dubenio ir leidžiame cukinijoms nusivarvėti (paliekame 15-ai minučių). Tada sutarkuotas cukinijas paspaudžiame, kad nuvarvėtų visas skystis.
Atskirame dubenėlyje sumaišome miltus su kepimo milteliais. Svogūną nulupame ir smulkiai sutarkuojame. Kiaušinius išplakame atskirame dubenėlyje.
Cukinijas sudedame į dubenį, sumaišome su sutarkuotu svogūnu. Tada įmaišome miltus. Galiausiai sudedame sūrį ir išplaktus kiaušinius. Masę gerai išmaišome ir pagardiname druska.
Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus ant vidutinės ugnies. Dedame po 1 valg. š. cukinijų masės ir kepame blynelius iš abiejų pusių, kol šie gražiai apkepa. Iškepusius dedame ant popierinio rankšluosčio. Patiekiame su mėgstamais padažais.